İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen “Okul Güvenliği” toplantısına İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldı. 81 ilin valisinin de video konferans yoluyla iştirak ettiği toplantıda, çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin 7 bakanlığın dahil olduğu iş birliği protokolü ele alındı.

31 BİN BAHÇE GÖREVLİSİ İSTİHDAM EDİLDİ
Çiftçi, okul güvenliği kapsamında bu yıl yeni bir uygulamanın hayata geçirildiğini belirterek, “İlk defa bu sene okullarımızda 31 bin tane bahçe görevlisi istihdam etmiş olduk” dedi.
Daha önce 81 ilde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlama yapıldığı ve öncelikli okullarda kullanılmak üzere 2 bin 804 el dedektörü tedarik edildiği açıklanmıştı.
RİSKLİ OKULLARDA POLİS GÖREVLENDİRİLDİ
Bakan Çiftçi, okul güvenliği için yeniden risk analizi yapıldığını, 1. ve 2. derece risk grubundaki okullarda polislerin sürekli görev yapacağını, 3. ve 4. derece risk grubundaki okullarda ise polis irtibat görevlilerinin okul yönetimleriyle koordineli çalışacağını söyledi.
Okul çevrelerinde güvenlik, asayiş, narkotik ve çocuk şube ekiplerinin denetim yapacağı; internet kafeler, oyun salonları, okul servisleri ve metruk yapıların da düzenli olarak kontrol edileceği bildirildi.
SİBER ALANDA DA DENETİMLER SÜRECEK
Çiftçi, okul ve üniversitelerin güvenliğini sağlamak amacıyla fiziki alanların yanı sıra siber ortamda da operasyon ve denetimlerin devam edeceğini belirtti. Yeni dönemde okul çevreleri, öğrenci yurtları ve çocukların dijital ortamda karşı karşıya kalabileceği risklerin de yakından takip edileceği ifade edildi.
7 BAKANLIK ORTAK PROTOKOL İMZALADI
Toplantıda Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle çocukların eğitim süreçlerinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılması hedefleniyor.




