Bahçeşehir'li Gençler Geleceğe Işık Tutuyor SODİMER Başkanı Prof.Dr. Levent Eraslan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç'un konuk olarak katıldığı konferansta Bahçeşehir Koleji Samsun Atakum Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz projelerini tanıtma şansı buldu. Yoğun ilgi gören projeler başta Prof. Dr. Levent Eraslan ve Dr. Ali Taha Koç olmak üzere tüm katılımcılar tarafından beğeni ile takip edildi. Öğrenciler, projelerini yüzlerce eğitim görevlisi ve öğretmene aktarırken sorulan sorulara da ilk elden cevap verme şansı buldu. İki proje de katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.

İşte hepimizi gururlandıran o iki proje:MOON CHALLENGE : Bahçeşehir Koleji Samsun Atakum Kampüsü Cosmos Kulübü Autodesk, Airbus Foundation ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ortaklığında düzenlenen “Moon Camp Challenge” adlı yarışmanın ileri kategorisinde tasarladıkları “Ay kampı” ile Dünya ikinciliğine layık görüldüler. Başarılarını “SODİMER Dijital Öğretmen Akademisi Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hikayesi” seminerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’a, Prof. Dr. Levent Eraslan ve yüzlerce öğretmen ve eğitim görevlisine anlatma fırsatını yakaladılar. Projelerini detaylı ve özgün bir şekilde anlatan ekip, Dr. Ali Taha Koç’un büyük ilgisini çekti. Dr.Ali Taha Koç gençlere kendilerini ziyaret edeceğini ve çok gururlandığını belirtti. Cosmoon ekibinin Dünya ikinciliğine layık görüldüğü “Moon Camp Challenge” adlı yarışma kapsamında katılımcılar, ilerleyen yıllarda düzenlenecek Ay görevlerinde astronotların daha iyi koşullarda yaşam sürmeleri ve araştırma yapabilmelerini sağlayacak 3 boyutlu modelleme ile bir Ay üssü tasarlamayı amaçlıyor.
“Cosmos Kulübü”nün “Cosmoon” ekibi tasarladıkları Ay Kampı ile yarışma içerisinde büyük bir etki yaratarak, Dünya ikinciliği sonucunda Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Andreas Mogensen ile tanışıp kendisine merak ettikleri soruları sorma fırsatını da yakaladılar. H.A.T. PROJESİ : Aynı konferansta Bahçeşehir Koleji Samsun Atakum Fen ve Teknoloji Lisesi 11.sınıf öğrencilerimiz Eyüp Alper Saygılı ve Eyüp Tarık Engin TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında Türkiye 3.sü oldukları projeyi tanıttılar. 3E proje takımının üyeleri olan Eyüp Alper Saygılı ve Eyüp Tarık Engin’in geliştirdiği “H.A.T. projesi”, TÜBİTAK 2024 yarışmasında Karadeniz Bölgesi’nde birinci olduktan sonra Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen final yarışmasında ise Havasız Arazi Tekeri projesi teknolojik tasarım dalında Türkiye üçüncülüğüne layık görüldü.

H.A.T. projesini tanıtan öğrencilerin sunumu büyük ilgi gördü ve gençler projelerinin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.

Söz konusu prototipin ½ ölçekte ve 3D printer kullanılarak üretildiği, şu an tamamen plastikten olduğu için bir arabayı kaldırabilecek güçte olmadığı aktarıldı. Fakat gerçek boyutlu prototip üretildiğinde ise çoğunlukla kompozit malzemelerden, ABS plastikten ve paslanmaz çelikten oluşacağı ifade edildi.

Başarı elde eden genç tasarımcılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz!