Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs tarihinde Samsun’a çıkıp milli mücadeleyi başlatmasının 103. yılı kutlamaları unutulmaz anlara sahne oldu. Samsun’da milli mücadelenin şifresiyle aynı adı taşıyan Bahçeşehir Koleji Samsun Kampüslerinin açıldığı günden bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Bilim Şenliği", BAHÇEŞEHİR KOLEJİ 19 MAYIS BİLİM, SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ adıyla dev bir görsel şölene dönüştü. Okul veli ve öğrencilerinin yanı sıra Samsun halkının da yoğun katılım gösterdiği ve gün boyu devam eden şenlikte tempo, coşku, heyecan bir an olsun azalmadı.

Bahçeşehir Koleji 19 Mayıs Bilim, Sanat ve Spor Şenliği’nin açılış konuşmasını yapan 19 Mayıs Kampüsü Okul Müdürü Vedit Köksal: "Bugün Atamızın Samsun’a teşrif edip Milli Mücadele meşalesini ateşlemesinin 103. yılının coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Milli mücadelenin, kurtuluşun başkentinde her yıl büyük bir coşkuyla çocuklarımızla gençlerimizle dahası tüm Samsunlu hemşerilerimizin de katılımıyla büyük bir 19 Mayıs Şenliği gerçekleştiriyorduk. Pandemi şartlarında iki yıl boyunca bu coşkudan maalesef uzak kaldık.  19 Mayıs’ta meydanlarda olamamak, ay yıldızlı bayrağımızı çocuklarımızla, gençlerimizle gönlümüzce meydanlarda sallayamayıp marşlarımızı hep bir ağızdan söyleyememek hepimizi çok üzmüştü. Sona eren pandemi süreciyle birlikte özlenen şölenimizi gerçekleştireceğimiz düşüncesi hepimizi heyecanlandırıp çok sevindirdi. İstedik ki iki yıllık zorunlu ayrılığın ardından her zamanki çıtamızın da üstüne çıkan devasa bir şenlik yapalım. Bu bağlamda diğer okul kampüsümüz olan Atakum Kampüsüyle birlikte yine okulumuzun en sevilen etkinliklerinden olan “Bilim Şenliği”ni de birleştirerek böyle dev bir bilim, sanat ve spor şenliği ortaya çıkardık. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: “Bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.” Biz Atatürk‘ümüzün yolunda bilimle uğraşan, dünyayı tanıyan, dünyayla yarışan çocuklar yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Bugün gençlerimizin her birinin gözlerinde gördüğümüz bilim, sanat, teknoloji ilgisi ve ülke sevgisi bize doğru yolda olduğumuzu gösterirken bundan sonra yapacak olduklarımız konusunda da heyecanlandırıyor. Biz Bahçeşehir Kolejleri olarak çocuklarımızı çağın gereksinimlerine uygun en önemli bilgi ve becerilerle donatıp hayata hazırlayacağız ve inanıyoruz ki yetiştirdiğimiz çocuklarımız da ülkemizi en iyi noktalara taşıyacak, ay yıldızlı bayrağımızı daha yüksek mertebelere çıkaracak. Tüm milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyorum." dedi.  

Okul bandosunun gösterisiyle başlayan şenlik, ruben tüpü gösterisi ve konserle devam etti. Birbirinden heyecanlı ve çekişmeli yarışmalarda kıyasıya ter döken yarışmacıların drone yarışmasına, mangala turnuvasına ve gösteri deneylerine ilgisi oldukça yoğundu. Ayrıca gün boyu süren etkinliklerde tüm zümrelerin hazırlamış oldukları stantlarda ziyaretçilerle gerçekleştirdikleri sayısız etkinlik katılımcıların unutulmaz zamanlar yaşamasını sağladı. Güneş gözleminden, masal kahramanı magnetlerine, ebru ve seramik atölyesinden ,puzzle yarışmalarına ,çuval yarışından, halat çekme oyununa kadar teknolojik ve geleneksel bağlamda hazırlanan tüm oyun ve etkinliklere her yaştan yoğun bir katılım olduğu görüldü. Gün boyu süren şölen aynı coşku ve duygularla sona erdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.