Samsun Valiliği, kent genelinde tarımsal üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması, gıda arz güvenliğinin sağlanması ve üreticilerin güçlendirilmesi amacıyla tarımsal örgütlerle koordinasyon toplantısı gerçekleştirildiğini duyurdu. Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kent genelinde faaliyet gösteren yetiştirici ve üretici birlikleri arasındaki iş birliğinin daha da artırılması ele alındı.

TARIMSAL ÜRETİM MASAYA YATIRILDI
Bafra, Çarşamba, Vezirköprü ve Ladik ovaları başta olmak üzere geniş tarım alanlarına sahip Samsun’da, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve üreticilerin desteklenmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda, tarımsal üretimde verim ve kalitenin korunması, gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesi, üreticilerin desteklenmesi ve tüketicilerin korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar görüşüldü.

KURUMLAR ARASINDA KOORDİNASYON ARTIRILACAK
Toplantının ana gündem maddelerinden birini, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile tarımsal yetiştirici ve üretici birlikleri arasındaki koordinasyonun artırılması oluşturdu. Kent genelinde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren örgütlerin talepleri ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği belirtildi.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM
Vali Orhan Tavlı başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Necmi Çamaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Yıldız, Gıda OSB Müdürü Serhat Semizoğlu ile kent genelindeki tarımsal yetiştirici ve üretici birliklerinin temsilcileri katıldı.
Samsun Valiliği, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve üreticilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde sürdürüleceğini bildirdi.
Samsun altın fiyatları 16 Eylül Çarşamba! Gram ve çeyrek yükseldi
Samsun’da şüphe üzerine durduruldu, üzerinden silah çıktı!
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





