Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gerçekleştirdiği komisyon toplantısında, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği, Bafra Sebze Hali projesinde çevre planı değişikliğine gidilirken, Bölge İdare Mahkemesi'nin ise yürütmeyi durdurma kararını iptal ettiği açıklandı.

"KAMUYU ZARARA UĞRATMAYALIM"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Komisyon toplantısında Bafra Ovasına yapılacak Sebze ve Meyve Hali'nin çevre plan değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Sebze ve Meyve Hali için komisyona gelen çevre plan değişikliği ile ilgili söz alan CHP Meclis üyesi Hasan İpek, projenin yapılacağı alanın nitelikli tarım arazisi olduğunu hatırlatarak, "Vatandaş halin yapılacağı yer ile ilgili tarım arazisi olduğu gerekçesi ile dava açmış, mahkemede yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Şimdi burada mahkeme devam ederken yeni bir karar alınıyor. Kamunun paralarına yazık. Yapmayın. Vatandaş mağdur oluyor, mahkemelere para ödüyoruz. Mahkeme kararlarına göre hareket edelim. Kamuyu zarara uğratmayalım" dedi.

BÖLGE İDARE İPTAL KARARI VERDİ

İpek'in bu eleştirisi sonrası toplantıda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zennube Albayrak, mahkemenin Sebze ve Meyve Hali için verdiği yürütmeyi durdurma kararını, Bölge İdare Mahkemesi'nin iptal ettiğini söyledi.
Komisyon başkanı Nihat Soğuk da eleştirilerde bulunan CHP'li Hasan İpek'e Bafra ilçesinde planladıkları Sebze ve Meyve Halini yapacaklarını açıkladı.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.