Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de yayınlanan Barış İpek’le Ana Haber Bülteni, Bafra ilçesinin nabzını tuttu. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da Kanal S Ana Haber Bülteni’nde Barış İpek’in sorularını cevaplandırdı.

Kanal S’nin ilk olarak Bafra’dan başlattığı Ana Haber Bülteni için muhabirler ve teknik kadro günün erken saatlerinde iş başı yaptı. ‘Kanal S geliyor, Bafra konuşuyor’ programında, vatandaşlar ilçenin birçok semtinde uzatılan mikrofonlara sorunlarını anlattı. Saat 18.00'de gerçekleştirilen Barış İpek’le Ana Haber Bülteni'nin konuğu ise Bafra Belediye Hamit Kılıç oldu.

'ÖNEMLİ BİR İLÇE'

Bafra'nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerden bahseden Kılıç, "Bafra, her türlü mahsulün yetiştiği, yılda 2 mahsulün alınabildiği Türkiye'nin en değerli ovalarından biridir. Su sorunu yaşanmayan, her şeyin yetiştiği ve pazarlanan bir ovada yaşıyoruz. Biz bu ovada sadece kendi bölgemizin mahsulünü almıyoruz. Sebzeden çeltiğe kadar her çeşidin yetiştiği bir bölgedeyiz. Bafra tabi ki sadece ovadan ibaret değil. Tarihi, kültürü ve sanatı var. Biz de bu özellikleri ortaya çıkarmak için çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Çeşitli tatlarımız var. Kıymalı pidemiz meşhurdur. Dondurmamızda çok iddialıyız. Bafra dondurmamız, Bafra lokumumuz ve nokulumuz önemli tatlarımız. Hakikaten Bafra bölgede önemli bir ilçe. Bir kere 30'dan fazla ilden büyük bir ilçe" dedi. 

'ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR'

Bafra'nın herkese açık olduğunu tarihi ve kültürel değerlerin görülmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, "Bafra hem kültürü hem de ekonomisi ile önemli bir yer. Önemli projelerimiz var ve bunlar üzerine çalışıyoruz. Millet Bahçesi projemiz var. 3 Eylül'de ihaleye çıkacak. 315 dönüm bir Millet Bahçesi'ni Baframıza kazandıracağız. Orta ölçekli önemli bir projemizin bütün aşamaları bitti, inşa aşamasına geldi. Bütün çalışmaların hepsini eş zamanlı yürütüyoruz. Baframıza hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

'KAPIKAYAFEST AMACINA ULAŞTI'

27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Kapıkaya Festivali ile Bafra'nın güzelliklerini tüm dünyaya duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Kılıç şunları söyledi: "İlçemizi bölgemizde, ülkemizde ve dünyanın her tarafında tanıtmaya çalışıyoruz. Özellikle paraşüt ve uçmayı sevenler Kapıkaya Festivali'ni sabırla beklediler. Biz de bu yıl çok güzel hazırlandık. Türkiye'nin dört bir köşesinden misafirlerimiz, Fransa, İngiltere ve İran gibi 5 ülkeden pilotlar geldi. Aynı ana 30-40 paraşütçünün uçtuğunu düşünün. Muazzam bir manzara. Pilotlar havadan manzaranın muhteşem bir şekilde görüldüğünü ifade ettiler. Gerek insani ihtiyaçları gerek de sosyal ihtiyaçları karşıladık. Geçen yıllara göre yüksek bir katılım vardı. Bu manada başarılı bir festivaldi. İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi olacak. Bafra'dan ayrılan pilotlarımız ziyarete geldiğinde övgüler yağdırıp, "Biz böyle olduğunu bilseydik, çok daha büyük gruplarla gelirdik dediler. Bu da bizi memnun ve motive etti. Bu yıl festivale 3 konser ilave ettik. Onlar da festivalimizi taçlandırdılar. İlk defa musiki cemiyetimiz, bu büyüklükte açık alanda bir konser vermiş oldu. Resul Dindar ve Kurtalan Ekspresi konserlerine gelenler keyif aldı. Biz de festivali maksadına ulaştırdık. Ekonomik anlamda da o bölgenin halkı kazanç elde etti. Baframıza da katkısı oldu. Böylece güzel bir netice elde ettik." 

'SATRANÇ TURNUVASI SES GETİRDİ'

İlçede büyük çapta bir satranç turnuvası düzenlediklerinin altını çizen Kılıç, "Satranç turnuvamıza yaklaşık 400 kişi katıldı. İnternet üzerinden başvuruları açtık ve 5 dakika içinde dolmuştu. İki gün süren ve federasyon eşliğinde yaptığımız turnuvada aileler, çocukları yarışırken piknik yaptılar. O zaman uluslararası bir satranç turnuvası yapabileceğimizi bunun altından kalkabileceğimizi söylediler. İnşallah önümüzdeki yılbelki de uluslararası bir satranç turnuvasını Bafra'da düzenleyebiliriz. Satranç severlerin tamamının turnuva vesilesiyle Bafra'dan haberdar olduğunu düşünüyorum. Bu da bizim için çok önemli. Çocuklarımız için de eğlenceli dakikalar yaşattık. Eğlenceli alanlar kurduk" ifadelerini kullandı. 

KANAL S'YE TEŞEKKÜR 

Sözlerinin sonunda Kanal S'ye teşekkür eden Kılıç, "Kanal S olarak verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. Bafra'nın hem bölgeye hem de ülke genelinde tanıtımına çok büyük destek verdiniz. Güzel Baframızı ülkeye ve dünyaya tanıyorsunuz. Bu bizim için çok önemli" dedi.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.