Gaziler Günü programı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Bafra Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Alparslan Türkeş Parkı’nda devam etti. Burada gaziler ve şehit aileleri için kahvaltı programı düzenlendi.

“HER YARA VATAN SEVGİSİNİN NİŞANESİ”
Kahvaltı programında konuşan Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Türk milletinin bağımsızlığını korumak uğruna tarih boyunca ağır bedeller ödediğini söyledi.
Şehit ve gazilerin Anadolu’nun vatan hâline gelmesinde büyük pay sahibi olduğunu belirten Altınpınar, “Hatıralarınızda taşıdığınız her hadise, bedenlerinizde taşıdığınız her yara, vatan sevgisinin, fedakârlığın ve cesaretin birer nişanesidir. Sizlere minnettarız” dedi.
Altınpınar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri ve hayatını kaybeden gazileri rahmet ve minnetle andı. Hayattaki gazilere sağlık ve huzur dileyen Altınpınar, Gaziler Günü’nü kutladı.

“BUGÜNKÜ HUZURUMUZU ŞEHİT VE GAZİLERE BORÇLUYUZ”
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da konuşmasında Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na, terörle mücadeleden 15 Temmuz’a kadar uzanan bağımsızlık mücadelelerine dikkat çekti.
Kılıç, “Bugünkü huzurumuzu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” mesajını verdi.
GAZİLERE VEFA VURGUSU
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin ise Gaziler Günü’nün tarihin yaşayan kahramanlarına şükran sunmak açısından önemli olduğunu ifade etti.
Gaziliğin gerektiğinde canını ortaya koymak ve bayrağı korumak anlamına geldiğini belirten Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de andı. Şahin, şehitler ile hayatını kaybeden gazileri rahmet ve minnetle anarken, hayattaki gazilere saygılarını sundu.
GAZİLER DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ
Programın ardından Bafra protokolü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Rahmi Şahin ve gazilerle bir araya gelen protokol üyeleri, Gaziler Günü dolayısıyla sohbet etti.




