Çarşamba'da vakaların patlamasının ardından Bafra'da da koronavirüs alarmı verildi. Bafra’da Devlet Hastanesi’nde görevli 3 doktor ve çok sayıda hastane personelinde, korona belirtileri göstermesi üzerine yapılan Covid-19 testleri pozitif çıktı.

TEMAS ETTİĞİ KİŞİLER MERCEK ALTINDA

İddiaya göre Bafra Devlet Hastanesinde yapılan tetkikler sonrasında virüsü kaptığı öğrenilen M.O,R.B,G.K doktorların ve çalışanlanların, bir kısmının Bafra Devlet Hastanesinde tedavisine devam ediliyor. Doktorun birlikte görev yaptığı bazı sağlık çalışanları da kontrol altına alındı.

FİLYASYON EKİPLERİ İŞ BAŞINDA

Bafra Devlet Hastanesinde doktorların muayene ettiği hastaların durumunun ise takip edildiği öğrenildi.Doktorların ve çalışanların temas ettiği kişilerin ise filyasyon ekipleri tarafından kontrol edildiği bildirildi.

Hiç bir vatandaşın acil durum dışında hastaneye gelinmemesi gerektiğini dile getiren yetkililer, “Bugün bile avucunun kaşındığını, gözünün seyirdiğini belirterek muayeneye gelenler var. Hastaneler en riskli yerler. Vatandaşlarımıza ‘Acil durumlar dışında gelmeyin’ diyoruz” diye konuştu.

ÇARŞAMBA'DA DA DURUM AYNI

Geçtiğimiz günlerde Çarşamba'daki son durum ile ilgili açıklama yapan Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım Çarşamba'da vaka sayılarının Kurban Bayramı'nın ardından ciddi oranda arttığını belirtmişti.

BAYRAM SONRA VAKALAR ARTTI

Toplantıda yaptığı konuşmasında Çarşamba İlçe Kaymakamı Şükrü Yıldırım, ilçe genelinde Kovid-19 vakalarının bayram öncesinde çok düşük seviyelerde olduğunu, bayram sonrasında vakaların yükselişe geçtiğini paylaştı. Kaymakam Yıldırım, “Bayram öncesinde ilçemizde Kovid-19 vakaları çok alt seviyelerdeydi. Günlük 1 vaka oluyordu. Bazı günler hiç vakaya rastlanmıyordu. Ancak bayram sonrasında vatandaşlarımızın rehavete kapılması sonucunda ciddi oranda bir artış yaşandı. Bayram günü bayramlaşmalar, tokalaşmalar, sarılmalar, kalabalık ortamda maskesiz bulunmak gibi durumlar bu sayının artmasında etken oldu” diye konuştu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Çarşamba'da artan vakalara rağmen Çarşamba Devlet Hastanesi'nde koronavirüs hastalarıyla diğer hastaların aynı alanda bekletildiği iddia edildi.  İhbar hattımıza gelen fotoğraf ve videolarda vatandaşlar tepki gösterdi. 

TEMİZLENMEDİĞİ İDDİASI

Çarşamba Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayda iddiaya göre  Kovid- 19 hastaları ile bir arada duran diğer hastalar sağlık çalışanlarına tepki gösterdi. Vatandaşlar koronavirüs tedavisi gördükleri iddia edilen mavi önlüklü kişilerle ile diğer hastaların aynı alanda bulunmak istemediklerini belirterek ortamın temizlenmediğini ifade etti. 

SOSYAL MESAFE YOK 

Görüntülerde sedyede yatan koronavirüs hastasının, yanından geçen diğer hastalarla yakın temasta olması endişeyi artırdı. Bekleme alanı olarak kullanılan bölümde vatandaşlar Samsun Canlı Haber Whatsapp ihbar hattına gönderdikleri görüntülerde tepkilerini dile getiriyor.