Bafra'da koronavirüs bilançosu! Tablo ağırlaşıyor
Bafra'da artışın görüldüğü son günlerde günlük vaka sayısı 25’in üzerine çıktığı, aktif vaka sayısı 200'ü geçti, hastanede yatan sayısı ise 25’in üzerinde seyrettiği öne sürüldü

Koronavirüs salgını ortaya çıktığı günden bu yana 140'tan fazla ülkede yayılmaya devam ederken Türkiye'de de tablo ağırlaşmaya devam ediyor.
Samsun'da koronavirüs vaka sayılarında yüzde 40 artış tespit edilmesi üzerine yetkililer, 'kritik eşikteyiz' açıklaması ile dikkatli ve tedbirli olunması uyarılarını sürdürürken Samsun'un ilçelerinde de artış devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bu artışa dikkat çeken Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında Bafra’da vaka sayılarının arttığını belirterek, herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etmişti.
Bir süre önce 10'lara kadar düşen günlük vaka sayısı son günlerde 25’in altına inmediği, bazı günler ise 30’un üzerine çıktığı iddia edildi.
Hastanede yatan hasta sayısı: 60
Evde karantinada olan hasta sayısı: 150
Yoğun bakım ve entübe hasta sayısı:11