Samsun'un Bafra ilçesinde Belediye Meclisi'nde Cumhur İttifakı çatısı altında olan MHP, AK Parti'nin 'Kardeş Şehir Projesi'ne red oyu verdi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen belediye meclisi kasım ayı toplantısında gündem maddesi olan 'Kardeş Şehir Projesi' kapsamında Kastamonu –Doğanyurt Belediye Başkanlığı ile imzalanacak mutabakatın görüşüldüğü madde AK Partili belediye meclisi üyelerinin oylarıyla kabul edildi. MHP ve İYİ Parti grup kararı alarak 'Kardeş Şehir Projesi'ne ret oyu verdi.

KARDEŞ ŞEHİR MECLİSE SUNULDU

Belediyeler arasında yardımlaşma, dayanışma işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi, sahip olunan imkan ve yeteneklerin ortak kullanımının sağlaması amacıyla büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinin arasında planlanan kardeş belediyecilik uygulaması kapsamında Bafra Belediyesi'nin Kastamonu –Doğanyurt Belediye Başkanlığı'nın kardeş şehir olarak kabulü konulu gündem maddesine MHP ve İYİ Parti grupları grup kararı gereği ret oyu verirken, AK Partililer kabul oyu verdi. Gündem maddesi AK Parti'nin kabül oylarıyla mecliten geçti.