Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bafra Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Sera Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) altyapı çalışmalarında sona gelindiğini duyurarak, "Arsa tahsis süreci başlamış bulunmaktadır. Yatırımcılarımızı bekliyoruz" denildi.

ROL MODEL OLACAK

Bafra için bir rol model olacak Sera OSB'nin, bölgede seracılık yatırımlarını cezbedici hale getirip, bu alanda yapılan yatırımların her geçen gün genişleyerek büyümesine katkı sağlayarak, ekonomiye katma değer yaratması öngörülüyor. Toplam büyüklüğü bin 194 dekar olan OSB alanında 29 adet 24 bin metrekare, 1 adet 40 bin metrekare olmak üzere 30 bitkisel üretim parseli ve 60 bin metrekare büyüklüğünde endüstriyel tarıma yönelik sanayi tesis alanı bulunuyor.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ 

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Samsun Bafra TDİ Sera OSB altyapı çalışmalarında sona gelindi. Arsa tahsis süreci başlamış bulunmaktadır. Yatırımcılarımızı bekliyoruz. Arsa tahsis süreciyle ilgili detaylı bilgi almak üzere Samsun Bafra TDİ Sera OSB Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz" denildi.

AVANTAJLI ÜRETİM 

Ayrıca Bafra Sera OSB'nin internet sitesinde yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Yatrımcılar, bitkisel üretim parsellerinde sebze, süs bitkileri, fide yetiştiriciliği gibi üretim desenleri oluşturulabilecektir. Modern, tam otomasyonlu ve iklimlendirmeli seralarımızda tarım 4.0 koşullarına uygun sürdürülebilir, izlenebilir ve tarım-teknoloji entegrasyonun sağlandığı kontrollü üretim yapılacaktır. Tarımsal sanayi alanında meyve-sebze kurutma gibi tarımsal ürünlerin işlenmesine yönetim tesisler, soğuk hava deposu, sera ekipman ve otomasyon sistemleri gibi işletmeler yer alabilecektir."

Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Anıtı’ndaki törenle başladı Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Anıtı’ndaki törenle başladı

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.