Bafra Pidesi Nasıl Yapılır? Bafra Pidesinin Püf Noktaları Samsun'a has lezzetlerden olan Bafra pidesi lezzetiyle dillere desten. İnternet kullanıcıları Bafra pidesi nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. İşte Bafra pidesinin tarifi... Samsun mutfağı denilince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan Bafra pidesini yiyen unutamıyor. İşte kendine has tarifi ve çıtırlığıyla Samsun'da pazar günlerinin vazgeçilmezi Bafra pidesinin püf noktaları.

BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR?

Yapacağınız pide sayısına göre göz kararı iç hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz kadar kıyma tencereye alınır. İçine tereyağ eklenip biraz kavrulur sonra soğan eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra içine yarım çay bardağı su ekleyin. Hazırladığınız içi kenara soğumaya bırakıyoruz 20 dakika kadar beklemesi yeterli olacaktır.

BAFRA PİDESİ HAMURU İÇİN MALZEMELER

4 Adet Pide ölçüsüdür 1 Su Bardağı Ilık Su (200 ML) 3 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Ķaşığı Maya Hamurun hazırlanışı için tuz, un ve maya ile yapıyoruz. İçine alabildiğince un karıştırıp ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamurunu ister oklava yardımı ister elinizle açarak iç harcını koyuyoruz fırın tepsisine alıyoruz. Üzerine tereyağ ve yumurta sarısı sürerek önceden hazırlanmış fırına veriyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Üzeri kızarınca çıkartıp afiyetle yiyebilirsiniz. SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.