Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin ve İYİ Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Bafra'nın sebze ve meyve haline ihtiyacı olduğunu fakat verimli tarım arazilerinin üzerine yapılmaması gerektiğini belirterek, farklı alanların değerlendirilebilineceğinin altını çizdi.

Perçin ile Yılmaz, Kanal S ekranlarında yayınlanan Haberin İçinden programına konuk olarak Merve İlhan'ın sorularını yanıtladı.

"ACİL İHTİYAÇ VAR"

Samsun'un Bafra ilçesi Türbe Mahallesi'ndeki verimli tarım arazilerinin üzerine yapılması planlanan ve mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilen Sebze ve Meyve Hali projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, "Şu an bununla ilgili harekete geçilmiş bir durum yok. Seçimden sonraya bırakacaklarını düşünüyorum. Sebze meyve halinin yapılabileceği farklı yerler var. Ulaşım daha rahat diye, onu oraya yapmaya kalktılar. Bir tarım arazisi 350 yılda oluşuyor. Hale acil ihtiyaç var. Kamyonlar hep yollarda, bina altlarında" dedi. 

"BU ZAMANA KADAR NEDEN BEKLENDİ?"

Halin Bafra'da ciddi bir sorun olduğunu kaydeden İYİ Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz ise şunları söyledi: "Sebze dediğimiz zaman mutlaka hal aklımıza geliyor. 1984 yılında yapılan halimiz şu an şehir merkezinde kaldığı için ihtiyaca cevap veremeyecek bir vaziyette. Bu ihtiyaç senelerdir vardı. Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili bir proje hazırladı. Tarım arazilerini kamulaştırmak istemeyen vatandaşlar da dava açtı. Şu anda hukuki bir süreç devam ediyor. Bizim için esas olan Bafra'nın hal ihtiyacının karşılanması. Niye gecikti veya niye buraya yapıldı? Tarım arazilerine yapılması, toprak koruma kanunu açısından, kanuna aykırı bir durum teşkil ediyor. Ayrıca vatandaşın bulunduğu ve kendilerine ait olan verimli arazilerde yapılmak istenmesi sorun teşil edyor. Daha farklı yerler olabilirdi. Karayoluna yakın, lojistik anlamında hem tarım yapan vatandaşlarımızın ürünlerini getirebileceği veya hal esnafının sevkiyatını yapabileceği hazineye ait alanlarımız da var. Bunlarla ilgili alan bulacak, tespit edecek bu çalışmayı yapacak hukuka aykırı olmayacak şekilde bulup bu binanın yapılmasını, halin yapılmasını sağlayacak olan da Büyükşehir Belediyesi." 

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.