AMASYA (AA) - Suluova ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrenciler, şehitliği ziyaret etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla eğitmenleri nezaretinde Suluova Şehitliği'ni ziyaret eden 20 özel eğitim öğrencisi, kabirlere gül bırakarak asker selamı verdi.

Rehabilitasyon merkezi yetkilisi Mutlu Tuzcu, özel eğitime muhtaç bireyleri aile ve toplum hayatına kazandırmak adına bilgi, beceri ve yeteneklerine göre bireysel eğitim verdiklerini söyledi.

Özel eğitim öğrencilerinin vatan ve millet duyguları geliştirme ve olgunlaştırma adına bu gibi etkinlikler organize ettiklerini anlatan Tuzcu, "Çocuklarımız manevi değerler olan şehitlik ve gazilik makamlarını ne kadar iyi öğrenirse vatanlarını ve milletlerini satılmış insanlara bırakmayacaklardır. Bu etkinliği yapmamızdaki en büyük sebep, gelecekte daha donanımlı, geleceğe daha iyi bakan, daha milli ve manevi değerlere sahip çıkan yeni nesiller yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Özel eğitim öğrencilerinden 13 yaşındaki Mehmet Yolaçar da şehitliği ziyaret ederek dua ettiklerini dile getirerek, "Onlara minnettarız, bize bu vatanı bıraktıkları için." dedi.

Daha sonra öğrenciler, şehitlik önünde hilal ve yıldız şeklinde dizilerek saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.