Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından akademisyenlerin bilimsel çalışmalarına destek olmak için ’Araştırma Görevlilerine İkinci Yabancı Dil’ toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Alim Yıldız önderliğinde başlatılan ve ilki haziran ayında yapılan toplantının ikincisi Dış İlişkiler Birimi Başkanı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu ve araştırma görevlilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda araştırma görevlilerinin İngilizce dışında bir dil daha öğrenmelerinin önemine değinen Rektör Yıldız,"Sizler için hazırladığımız İkinci Yabancı Dil Projesi kapsamında derslerin günlerini belirlerken görüşlerinizi alacağız. Proje kapsamında Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere şu an beş dilimiz hazır" dedi.

Gerekli ayarlamaların yapılması halinde İtalyanca, İspanyolca bir de Çince kursularının da verilebileceğini ifade eden Rektör Yıldız,"Dört doğu, dört batı dili demiştik. İsteyen varsa buraya yazmadık ama Korece verecek hocamız hazır. Ders devamsızlığını yüzde 20 olarak belirledik. Sınıflarımız 16 kişilik olacak, müracaatlara göre ilk planda beş sınıf yani seksen kişiye kurs vermeyi planlıyoruz. İkinci dönem bunları devam ettirmek niyetindeyiz" diye konuştu.

Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Aksu, araştırma görevlilerimizin yabancı dillerinin sayısını ve seviyesini artırmanın üniversite için çok önemli olduğunu vurguladı.