Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla ikinci el eşya pazarı kurdu.

Pazarda, çoğunluğunu ilçede yaşayan İngiliz, İrlandalı ve İskoçların oluşturduğu yabancılar, kullanmadıkları eşyalarını burada uygun fiyata satışa çıkarıyor. Yabancılar, kış döneminde ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla haftanın belirli günlerinde kurdukları ikinci el eşya pazarında giysiden ayakkabıya, hediyelik eşyadan oyuncağa kadar evde kullanmadıkları ne varsa pazarda 1 ila 5 lira arasında satarak kazanç sağlıyor.

Yabancıların kurduğu ikinci el pazarında Türkler de tezgah açıp ikinci el eşyalarını pazarlıyor. Muğla genelinde yaşayan yabancıların sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında kurduğu ikinci el eşya sayfası ise şimdiden 8 bin üyeye ulaştı. İkinci el pazarını kuran yerleşik yabancılar, “İngiliz ve Türklerin burada bir arada olması bizim için sevindirici. Evde ihtiyaç duymadığımız eşyalarımızı haftanın belli günlerinde farklı mekanlarda kurduğumuz tezgahlarda satarak hem ekonomik katkı sağlıyor hem de hoşça vakit geçiriyoruz. Herkesin yeni eşya almak için bütçesi olmayabilir. Burada düşük bütçeyle ihtiyaç duyulan eşyalar alınabilir” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.