HİZMET BİNASININ YERİNE TİCARİ OLARAK 3 YAPI İNŞA EDİLECEK

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yıkılacak hizmet binasının yerine ticari olarak 3 yeni yapının inşa edilmesi projesine CHP, İYİ Parti ve Saadet Partili meclis üyeleri "Böyle mi olacaktı" diye tepki gösterirken, karar oy çokluğuyla alındı.

TARTIŞMALARA YOL AÇTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Komisyon Toplantısı'nda hizmet binasının yıkımı sonrası yerine ticarethane olarak kullanılacak üç binanın inşa edilecek olması tartışmalara yol açtı.

SÖZÜ HATIRLATTILAR

Komisyon toplantısında CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, CHP Meclis üyesi Hasan İpek, İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ve Saadet Partili meclis üyesi Hüseyin Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in belediye hizmet binasının yıkılarak Saathane Meydanının önünün açılacağını ve buraya yeni bir bina yapılmayacağını söylediğini hatırlattı.

"BÖYLE Mİ OLACAKTI?"

CHP Grup Başkanvekili Tekcan, hizmet binası yerine planlanan üç yapı için "Hani tarihi binanın yanındaki blok kalktığı zaman önü boş kalacaktı. Bu şekilde oraya yapılacak kütlenin Saathane Projesine'de aykırılığı var. Böyle mi olacaktı" diye tepki gösterdi. CHP'li meclis üyesi İpek de "Yıkılacak binanın yerine üç tane kütle yapılacak. Bu yapılarla buranın meydan olma özelliği ortadan kaldırılacak. Orası boş kalacak dediniz ama üç kütleyi oraya yapacaksınız. Söylediğiniz ile yaptığınız birbirini tutmuyor" dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz da böyle bir projeyi desteklemelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

"BİZİ KANDIRDI MI?"

Bu arada, Meclis Başkanvekili Soğuk, hizmet binası alanına yapılacak üç yapıyı savunurken, araya giren Saadet Partisi Meclis üyesi Hüseyin Kaya da başkan Mustafa Demir'i hedef alarak, "Başkan bizi kandırdı mı?" diye sordu. Kaya, sözlerinin devamında gündem maddesine ilişkin, şöyle konuştu: "Başkan bizim karşımıza oturup, eski tarihi binayı göz önüne çıkaracak bir yapılaşma yapacağım ve alanı boş bırakacağım dedi. Şimdi ben ne diyeyim bilemedim. Başkan bizi kandırdı mı? Bize açıklama yapıyorsunuz, biz sizin ağzınızdan çıkana itimat etmek istiyoruz. Başkan bunu gözümüzün içine baka baka söyledi. Şimdi alıyorsunuz binayı getiriyorsunuz. Ne anladık, niye böyle dedi o zaman başkan bize" 

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.