Erciyes Teknopark çatısı altında girişimcilere teknoloji tabanlı girişimcilik konusunda hizmet veren Sera Kuluçka Merkezi tarafından, ’Idea to Business Challenge 2’ etkinliği gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi Kültür Sitesinde öğrencilerin yoğun katılımı ile bu yıl ikincisi düzenlenen faaliyet ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan; "“Ülkemizin ortaya koymuş olduğu büyük hedeflere ulaşılabilmesi için hep birlikte toplum olarak çok çalışmamız gerektiği aşikardır. Burada öğrencilere ve girişimcilere de yeni projeler geliştirmek, geliştirdikleri projeleri ürüne ve nihayetinde şirkete dönüştürmek görevleri düşmektedir. Erciyes Teknopark olarak Sera markası ile girişimcilere ücretsiz olarak kuluçka hizmeti sunmaktayız. Sera’nın ve Erciyes Teknopark’ın kapıları tüm girişimcilere sonuna kadar açıktır, herkesi Sera’yı ve Erciyes Teknopark’ı ziyaret etmeye davet ediyorum. Girişimcilerin ortaya koyduğu teknoloji tabanlı iş fikirlerini desteklemek ve bu fikirleri toplum yararına başarılı ürünlere dönüştürmek için desteklerimiz bulunmaktadır. Bugün gerçekleştirilen etkinlikle girişimcilere yeni teknolojik fikirler açıklanmış ve bu fikirleri ortak olarak geliştirmeleri teklif edilmiştir, yani; Sera, girişimcilere fikir verme noktasında da bir sorumluluk üstlenmiştir. Ülkemizin teknoloji alanında gelişimi ve refah seviyesinin yükselmesi için girişimcilere önemli görevler düşmektedir. Erciyes Teknopark olarak girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Etkinlik; enerji, sağlık, yazılım ve giyilebilir teknolojiler alanlarındaki 5 farklı teknolojik iş fikrinin sunumu ile devam etti. Program, girişimcilerin seçtikleri fikirlere takım üyesi olarak katılmak üzere başvuru yapmaları ile sonuçlandı.