MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Atatürk'e hakaret içeren sosyal paylaşımları ve MHP'ye yönelik  ağır sözleri nedeniyle AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekilliği görevinden alınan ve disiplin kuruluna sevk edilen Hasan Uzunlar'ın, yeniden encümen üyeliğine seçilmesi ve SAMULAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilmesine tepki gösterdi.

GÖZ BEBEĞİMİZ GİBİ.. 
Cumhur İttifakı'nı gözbebeği gibi koruduklarını ve ittifakın ruhuna zarar gelmeyecek şekilde davrandıklarını kaydeden Başkan Karapıçak, "Biz, Cumhur İttifakı'na zarar gelmemesi için üzerimize düşeni yapıyoruz fakat karşılığında böyle şeyler olunca da inciniyoruz" dedi. 

CEZA YETERSİZ
İttifakın yara almadan devam etmesi gerektiğini belirten Başkan  Karapıçak, "En ufak hatası olanları ihraç ediyor ya da susturuyoruz. İttifakın yara almadan devam etmesi lazım. Biz aynı hassasiyeti karşı taraftan göremiyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de talimatı bu yönde. Karşı tarafta böyle adamlar çıkıyor, Atatürk'e, MHP'ye olmayacak şeyleri söylüyor ve hakaret ediyor. Kınama cezası verilmiş. Kınama cezası ne demek? Bu kadar ağır bir suça kınama cezası verilmesi bence yetersiz. Biz Canik'ten eski ilçe başkanı ile belediye meclis üyesini, grup kararına uymadıkları için ihraç ediyoruz. Aynı şekilde Cemal Enginyurt'u Genel Başkanımız ihraç etti. Bunun gibi Türkiye'de birçok örnek var" dedi. 

BİZ İNCİNİYORUZ
Cumhur İttifakı'na zarar verenlerin ihraç edilmesi ya da yetkilerinin alınması gerektiğini öne süren Karapıçak, "AK Parti kanadında böyle suçları işleyenler, Cumhur İttifakı'nın ruhuna zarar vermeye çalışanların orada barındırılması anlaşılır gibi değil. Önce kınama cezası veriliyor, ardından başka yerlere atanıyor. Bu durum, Cumhur İttifakı ortakları olarak, iki parti arasındaki ilişkiye zarar veriyor. Biz kendi cephemizde olanlara karışırız, gerekli cezaları veririz ya da önlemlerimizi alırız. Karşı tarafın yaptıkları ya da eksikleri kendilerini bağlıyor. Cumhur İttifakı'nın ruhunu inciten veya zarar veren insanların bence barındırılmaması gerekiyor. Atatürk, Türk Milleti'nin ortak değeridir. Ortak bir değere dil uzatmak demek, sadece Cumhur İttifakı'na değil Türk Milleti'nin varlığına ve inanıncına zarar veriyor. Biz, bize düşeni yapıyoruz. Karşılığında böyle şeyler olunca da biz inciniyoruz" diye konuştu.

Merve İLHAN