Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık Ticaret Odası tarafından hazırlanan Analiz Laboratuvarı ve Ticaret Tarihi Galerisini ziyaret ederek, zeytinyağı tadımı yaptı.

Vali Yazıcı, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı’dan bölgenin zeytin ve zeytinyağı üretimi hakkında bilgiler aldı. Ziyarette zeytinyağı tadımını yapan Vali Yazıcı, başarılı tadımcılığı nedeniyle Kimya Mühendisi Yeşim Bayraktar tarafından "Başarılı Zeytinyağı Tadımcısı " ödülü verildi. Tadım Uzmanı Kimya Mühendisi Yeşim Bayraktar, çeşit çeşit zeytinyağlarını tattırırken, içine hoş kokulu bitkiler karıştırılmış numuneyi de tadım için ayrılan zeytinyağlarının arasına katarak sürpriz yaptı. Tadıma katılan Vali Yazıcı, kaliteli zeytinyağının özelliklerini öğrenirken, tadımcı Bayraktar, zeytinyağının tüm özelliklerini uzun uzun anlattı.

Zeytinyağında kalitenin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Balıkesir’de zeytinyağları oldukça kaliteli. Bu zeytinyağı duyusal tadım eğitimlerinin çok yararlı olduğuna inanıyorum ben. Çünkü zeytinyağı çok kıymetli bir yağ. ’Altın değerinde’ bir yağ. O zaman, en kaliteli zeytinyağının hangisi olduğunu bilmeli. Bunu nasıl anlayabileceğimizi bilmek ve bunu nasıl anlayacağımızı öğrenmek önemli oluyor." dedi.

Müzeyi de gezen Vali Ersin Yazıcı Ayvalık’ın tarihini gözler önüne seren müzeyi çok beğendiğini ifade ederek, Ayvalık’ın; Cumhuriyet tarihinden, 1960’lı yıllara kadar olan ticari hayatını tanıtmak ve bu hayatın önemli dönemeçlerini belgeleyen müzenin ilçeyi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistlerce de büyük ilgi göreceğini söyledi.