Canik Belediyesi öğrencilere ve eğitime yönelik desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Canik Belediyesi ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Samsun 1 Nolu Şubesi arasında ‘Öğrenciler Arası Şiir Okuma Yarışması’ iş birliği protokolü imzalandı. Canik Belediyesi sponsorluğunda düzenlenecek olan yarışmaya Samsun ve Senegal’den öğrenciler katılacak. Öğrenciler, beş ana kategoride düzenlenecek yarışmada milli edebiyatın önde gelen eserlerini seslendirecek. Yarışmada derece alan öğrenciler birçok ödülün sahibi olacak.
 

AŞIK VEYSEL, ŞİİRLERİYLE ANILACAK 

Canik Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şubesi tarafından Samsun ve Senegal’den öğrencilerin katılımıyla düzenlenecek yarışma beş ana kategoride gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen 2023 ‘Aşık Veysel Yılı’ etkinlikleri kapsamında Samsun’daki ilkokul ve Senegalli öğrenciler, halk ozanı Aşık Veysel’in ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ isimli şiiriyle yarışmaya katılacak. Yarışmada, okul öncesi öğrencileri Necip Fazıl Kısakürek’in ‘O’nun Ümmetinden Ol’, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif İnan’ın ‘Doğ Ey Güneş’, lise öğrencileri ise Nurullah Genç’in ‘Beni Yakışına’ isimli şiirlerini seslendirecek. Yarışmada dereceye giren öğrenciler birçok farklı ödülün sahibi olacak. 

"ÖĞRENCİLERİMİZ YETENEKLERİNİ KEŞFEDECEK"

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, düzenlenen yarışma ile öğrencilerin yeteneklerini keşfedeceklerini ifade etti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Öğrencilerimiz düzenlediğimiz yarışmayla milli edebiyatımızın seçkin şiirlerini seslendirecek. Samsun’daki öğrencilerimiz yarışmamıza Senegal’den katılacak öğrencilerimizle aynı zamanda gönül bağı kurmuş olacaklar. Yarışma formatımızla öğrencilerimiz aileleri ve arkadaşlarıyla yardımlaşma ve dayanışma içerisinde bir çalışma ortaya koymalarını hedefliyoruz. Yarışmamızın hayırlara vesile olmasını diliyor,  öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 

SON BAŞVURU 1 MAYIS 

Yarışmaya Canik ve Samsun’un diğer tüm ilçelerinde öğrenimlerine devam eden okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecek. Senegalli öğrencilerin de katılım sağlayacağı yarışmaya 1 Mayıs 2023 tarihine kadar siirokumayarismasi.com internet adresi üzerinden başvuru yapılabilecek. Öğrenciler yarışma hakkında detaylı bilgiye ve başvuru yönergesine ilgili internet adresi üzerinden ulaşabilecek.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın ev sahipliğinde Canik Belediyesi’nde gerçekleşen protokol imza törenine Eğitim Birsen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ve yönetim kurulu üyesi Ömer Yasan katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.