Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, "Ülkenin birliği ve huzurunu hedef alan, başta FETÖ olmak üzere, terör örgütlerinin bu kirli tezgahını boşa çıkarmak, hepimiz için her zamankinden daha öncelikli ve kaçınılmaz, hayati bir görevdir" dedi.

Atam, 15 Temmuz’da işgal girişiminin Türktiye’nin bütünlüğünü hedef aldığını belirterek, "15 Temmuz 2016 dan bu yana bir yıl geçti. İşgal girişimi gecesini, altında yatan hesabı, görünenler ve asıl arkasındakileri, sonrasında yaşananları,bunun muhakemesini ve muhasebesini iyi yapmak durumundayız. Türkiye bir çok darbe ve darbe girişimi yaşadı. Hiç birinde halkın üzerine ateş açılmadı. Hiç birinde milli iradenin, egemenliğimizin tezahür ettiği meclisine böylesine alçakça, fiili bir saldırı olmadı. Bu işgal girişimi açıkça, bağımsızlığımızı ve ülke bütünlüğümüzü hedef almış, kaotik bir ortama sürükleyerek iç savaş çıkarma ve parçalama girişimiydi. Ulus olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Emperyalizmin tek derdi, taşeronları vasıtasıyla iç karışıklık çıkarmak, ülkemizi bölmek ve komşu coğrafyalarda örnekleri olduğu üzere değişik bahanelerle bizi birbirimize kırdırmak. Ülkeyi parçalamak. Bunu yaparken de bir çok alternatifi ardı ardına zorlayarak, beraber yaşadığımız tüm katmanları tetikleyerek harekete geçirmeye çalışıyor. Ya terörist bir saldırıyla, ya ekonomik yıkımla veya 15 Temmuz’da olduğu gibi, yıllar içerisinde yuvalandıkları devletin kademelerinde, bu erki kullanarak devleti yok etmek istiyorlar. Neredeyse çevremizdeki tüm ülkelerde bir çeşit karışıklık ve iç savaşın hakim olduğu bir dönemdeyiz. Birlik ve beraberliğe, beraber yaşama arzumuzu sergilemeye ve bir diğerimize tahammül göstermeye en fazla ihtiyacımız olan bir süreci yaşıyoruz. Coğrafi yapımızı, birlik ve beraberliğimizi beraber yaşama isteğimizi değişik sebepleri bahane ederek kanla veya kutuplaştırarak bozmaya çalışan her tür oyuna karşı, dikkatli ve hazır olmalıyız. Hiç bir etnik veya siyasi nedenin insan hayatından ve ülke bütünlüğümüzden daha önemli olamayacağının bilinciyle bütünleşmeliyiz" diye konuştu.

"FETÖ denen bu örgüte ve diğerlerine Türk ulusu bunun hesabını mutlaka sormalıdır, soracaktır"

15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıldığını dile getiren Atam, "Ülkenin birliği ve huzurunu hedef alan, başta FETÖ olmak üzere, terör örgütlerinin bu kirli tezgahını boşa çıkarmak, hepimiz için her zamankinden daha öncelikli ve kaçınılmaz, hayati bir görevdir. Ülkeyi bir iç savaş ortamına sürüklemeye çalışan bu ve benzeri oluşumların dini veya siyasi veya her ne sebeple olursa olsun önünü açmak, kontrolsüz bir şekilde yayılmalarına, büyümelerine göz yummak ülkemize, kendimize ve çocuklarımıza yapacağımız en büyük kötülük olacaktır. Gördük ki; dün hizmet hareketi, cemaat denilen, kendisinden övgüyle bahsedilen, önü açılan, her istediği verilen bir grup, aradan geçen zaman içerisinde, tehlikeli bir terör örgütü olarak karşımıza çıkıyorsa, bunun hesabını sorma ve temizlenme çalışmaları esnasında da dikkatli olmalıyız. Bu gün için zararsız görülen, başkaca oluşumların, başıboş bir şekilde güçlendirilmemesi, kontrol altında tutulması gerekmektedir.Artık lanetlemekle, hamasi söylemlerle yetinmemeli, bundan sonra kuvayi milliye ruhuyla hareket etmeliyiz. Ulusumuzun milli birlik ve beraberliğini ve ülke bütünlüğünü hedef alan FETÖ denen bu örgüte ve diğerlerine Türk ulusu bunun hesabını mutlaka sormalıdır, soracaktır. Ülkemizin bu karanlık günlerden sağduyusu, sabrı ve bin yıldır yoğurduğu birlikte yaşama kültürü ile sağ salim çıkacağına dair inancımızı bir kez daha paylaşıyorum. En son 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, Türk ulusu bu tavrını en güzel şekilde, dik duruşuyla ve ferasetiyle sergilemiştir. Buradan, o gece canını ortaya koyan tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet ve minnet, gazilerimize sağlık ve şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.(EFE)