Son dakika haberi: Ömer Çelik'in "Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır" sözleriyle dikkat çektiği konuşma beklenirken Erdoğan'ın konuşmasının içeriği merak konusu olmuştu. Erdoğan'ın konuşmasına saatler kala CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı başörtüsüyle ilgili yasa teklifinin yetersiz 'sivil bir anayasa' hazırlanması önerebileceği yönünde kulis bilgileri sızmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında kürsüye çıkarak konuşmasına başladı. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Yanına 1-2 tane başörtülü bayan alıp onlara rozet takmakla bu işi çözeceğini mi zannediyorsun? Dürüst ol, adam gibi dürüst ol" ifadelerini kullandı.

erdogan-aa-1847915

"KENDİLERİNE AİT OLMAYAN İŞLERİ SAHİPLENİYORLAR"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Birileri ikiyüzlü tavırlar sergileyebilir ama bizim milletimize ne aldatanlardan ne aldananlardan olmama sözümüz var. Bunun için ne söylüyorsak yerine getirme, dolayısıyla ağzımızdan çıkan her şeyi ölçüp biçerek ifade etme mecburiyetimiz bulunuyor. Muhalefetin seçim öncesi söyledikleriyle seçim sonrası yaptıkları arasındaki devasa uçurumu belediyelerde gördük. Ne dedilerse tam tersini yaptılar. Buna rağmen de hala kendilerine ait olmayan işleri sahiplenerek ortada pişkince gezebiliyorlar. Bu, milletimizin geçmişte çok gördüğü bir oyun.

Tüm bu fotoğraf içinde milletimizin önüne yeni bir vizyonla, yeni bir programla, yeni projelerle çıkabilen böyle bir niyete gayrete, beceriye sahip tek partiyiz, tek ittifakız. Seçim süreci ilerledikçe programlarımızı daha ayrıntılı şekilde paylaşacağız.

AA-20220903-28804437-28804433-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AK_PARTI_SAMSUN_GENISLETILMIS_IL_DANISMA_MECLISI_TOPLANTISINA_KATILDI

"HEYECANLA BİZİ DİNLEYEN MİLLETİMİZLE BAZI GERÇEKLERİ PAYLAŞACAĞIM"

Heyecanla bizi dinleyen milletimizle bazı gerçekleri paylaşacağım. Meclis'in seçim takviminin başlamasıyla çalışmalarına ara vereceğini düşündüğümüzde geriye 5-6 aylık bir yasama süresi kalıyor. Cumhur İttifak'ındaki ortağımız MHP ile birlikte komisyonlarda ve Genel Kurul'da sıkı bir mesaiyle gündemimizdeki tüm düzenlemeleri yasalaştıracağımıza inanıyorum.

Günümüzün her anını, büyük bir aşkla, şevkle çalışarak geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de 'Türkiye Yüzyılı'nı milletimizle inşa edeceğiz. Bu seçimlerin mottosu 'Türkiye Yüzyılı'dır.

Birilerine bakıyorsunuz, toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Kendi meselelerini bile çözemiyorlar.

Malum zat bir zamanlar SSK'nın başkanlığını yaptı. Onun döneminde hastane odaları pislikten geçilmiyordu ve hastalarımız kan revan içinde kalıyorlardı. Hepsi bir tarafa, rehine alma dönemi vardı; hastalar ölüyor ve rehine alınıyorlardı. SSK'nın hastanelerinde. Ey 'bay Kemal', senin gidecek yerin var mı?

Sizlerden şu hususta vatandaşlarımızı mutlaka ikna etmenizi istiyorum: Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalardan geçmektedir. Ülkemizin önündeki zorlukların ve insanımızın yaşadığı zorlukların çözümü mümkündür. Türkiye'de bu çözümü sağlayacak tek yürütme temsilcisi biz, tek siyasi parti AK Parti, tek ittifak Cumhur İttifakı'dır. Milletimize işte bu gerçeği gösterdiğimizde sandık yolu kendiliğinden açılacaktır.

YILBAŞINDAN SONRASINI İŞARET ETTİ! "GÜZEL BİR HAVANIN ESMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Bu ayın sonunda ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'un banttan çıkış törenine katılıyoruz.

İnşallah yılbaşından sonra hem tamamlanan yatırımlarla, hem makroekonomideki iyileşmelerle, hem çalışanların ücretlerinde yapacağımız artışlarla ülkemizde güzel bir havanın esmesini sağlayacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER: "DÜRÜST OL, ADAM GİBİ DÜRÜST OL!"

Ekranları başında milletime de sesleniyorum: Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı açıklamayla bizim ömrümüzü verdiğimiz bir mücadele neticesinde adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesiyle ilgili güya günah çıkartıyor, güya yeni bir teklif getiriyor. Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifiyle önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Ama yine de biz söz üzerinden gidelim. Doğrusu bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık. Ülkemizde şu anda üniversitelerde veya diğer eğitim kademelerinde böyle bir mesele yok. Tüm hanım kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele yok. Türkiye bir dönem Meclis'e başörtüsüyle girdiği için senin yandaşın, her şeyin, fikir baban, şimdi ebedi alemde, kürsüden haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Siz de bunları alkışlamıştınız. Meclis'ten dışarı atmak için hep birlikte ayağa kalkıp alkışlamıştınız.
Son dakika! Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' paylaşımı gündem oldu! "Bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adım" diyerek duyurdu... Masasındaki kitap ise sosyal medyaya damga vurdu

Yahu Kemal, doğru ol be. Yanına 1-2 tane başörtülü bayan alıp onlara rozet takmakla bu işi çözeceğini mi zannediyorsun? Dürüst ol, adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma. Bu zatın artık yaşanmayan bir sorunla ilgili bir geceyarısı ortaya çıkıp kanuni düzenleme teklifi etmesindeki riyakarlığı görüyoruz.

"'KANUNLARLA BU İŞİ DÜZENLEYELİM' DİYORSUN, SABIRLI OL"

Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır. Geçmişte bu ülkede başörtüsü diye utanç verici bir mesele yaşandıysa bunun tek müsebbibi CHP zihniyetidir, CHP faşizmidir. Hani herkesin her ağzını açtığında söze başladığı 'temel hak ve özgürlükler' diye bir kalıp var ya, başörtüsü hakkı da bu kalıbın doğal bir parçasıdır.
ada

Şimdi yanına birkaç tane başörtülü kardeşimizi aldatarak alıyorsun, onlarla beraber resim çektiriyorsun ve onlarla birlikte de bu milleti aldatmaya gayret ediyorsun. Ben kızlarımızın bir tanesini İstanbul'da okutamadım, çünkü oradaki yönetim sıkıntılıydı. Türkiye'nin başka bir iline göndermek suretiyle kızım oradaki İmam Hatip'te okulunu tamamladı. Bunu çilesini ben kızlarımla, yeğenlerimle çektim. Şimdi 'Kanunlarla bu işi düzenleyelim, halledelim' diyorsun. Sabırlı ol.

"ÖNÜMÜZDEKİ CUMA ATACAĞIMIZ ADIMLARLA AKAMETE UĞRATIYORUZ"

İnşallah önümüzdeki cuma günü atacağımız adımlarla Alevi kardeşlerimiz ülkemizden koparma projelerini de onlara rağmen akamete uğratıyoruz.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNE KARŞILIK ANAYASA TEKLİFİ: ADAM GİBİ ADAMSAN BÖYLE YAPALIM

Bay Kemal, bir metrekarelik bez parçası. Moderatör "çul" diyor, sen de "bez parçası" diyorsun. Diyor ki "Bu konuda kanun çıkartalım." Sundukları metin hem tüm boyutlarıyla kucaklamaktan hem de arzu edilen şekilde çözmekten uzaktır. Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi, öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta samimiyse, gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım. Üstelik bu konuda elimizde Cumhur İttifakı olarak başlattığımız girişimle Meclis'imizin 2018'de ortaya koyduğu bir irade de mevcuttur. AK Parti ve MHP olarak o dönemde hazırladığımız 5735 sayılı Anayasa değişikliği teklifi kamuda çalışmayı da kapsayacak şekilde yeniden çıkartalım. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım. Altılı masada yanında seni destekleyen arkadaşların var ya, gelin hep birlikte bunu böyle çıkaralım.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.