Türkiye işitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde İngiltere ile Antalya’da oynayacağı maçın hazırlıklarını Manavgat’ta sürdürüyor.

Milliler, İşitme Engelliler Futbol Koordinatörü Ali Metin yönetiminde hazırlıklarını Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde günde iki idmanla sürdürüyor. 26 sporcudan oluşan millilerin ilk etap kampı 12 Ekim’de sona ererken 5 günlük tatilin ardından 2. Etap kampı başlayacak ve maçın oynanacağı 29 Ekim tarihine kadar devam edecek. İlk defa bu yıl milli takım kampına diyetisyen ve psikolog dahil edildi.

Koordinatör Metin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası eleme grup maçları için ilk hazırlık kampını 1-12 Ekim tarihleri arasında Manavgat’ta yapacaklarını belirterek, ikinci kampın da 17-28 Ekim tarihleri arasında yine Manavgat’ta gerçekleşeceğini söyledi.

Metin, İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı’nın 2015 yılında Almanya’da Avrupa Şampiyonu, 2016 yılında İtalya’da dünya şampiyonu ve 2017 yılında da Samsun’da düzenlenen olimpiyatlarda olimpiyat şampiyonu olduğunu hatırlatarak, 2019 Avrupa Şampiyonası’na da en iyi şekilde hazırlanacaklarını belirtti.

29 Ekim’de Antalya’da İngiltere ile karşılaşacaklarını hatırlatan Metin, “Ben buradan Antalyalılara sesleniyorum. Gelsinler, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş bu takımı izlesinler. Desteklerini bekliyoruz” dedi.

Samsun’da düzenlenen olimpiyatlardan sonra ilk ciddi sınavı Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında İngiltere karşısında vereceklerini dile getiren Metin, “İlk maçımızı 29 Ekim’de Antalya’da İngiltere ile oynayacağız, ikinci maçı ise 2018 Haziran ayında Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız. Tabi Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları bizim için önemli. Burada bir basamaklama var. Buradan ilk iki takım Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Avrupa Şampiyonası’nda ilk 8’e girdiğimizde Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlara katılmaya hak kazanacağız. İnşallah yine iyi şeyler yapacağız. Şampiyonluğumuzu korumak istiyoruz” diye konuştu.