Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programından öğretim elemanları ve öğrenciler İtfaiye Haftası dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti.

Ziyarette, itfaiyeciliğin kutsal bir meslek olarak canlı hayatının kurtarılmasında önemli bir yere sahip olduğu ve itfaiyeci olacak öğrencilerin, teorik derslerin yanında uygulamalı eğitimlerinin de önem arz ettiği konuşuldu. Programdan mezun olacak öğrencilerin itfaiyecilik mesleğinin her kademesinde sorunsuz bir şekilde görev almasının iyi bir eğitimden geçtiği ve bu anlamda Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile yapılan protokol gereği uygulama alanında verilen desteğin öğrencilere faydalı olduğu dile getirildi. Ayrıca, NEÜ ve Konya Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile nitelikli, donanımlı, işini severek yapan itfaiyecilerin yetişmesini sağlayacak projelerin değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi konuları gündeme geldi.

Ziyaret, Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğretim elemanları ve öğrencilerinin Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e hediye ve çiçek takdim etmesiyle son buldu.