Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 7 mahallenin sokaklarını iki hafta içinde 8 bin 500 ton sıcak asfaltla kapladı.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, mahallelerde asfalt kaplama hizmetine aralıksız devam ediyor. Muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepleri en kısa sürede değerlendiren Fen İşleri Müdürlüğü, belirlediği planlama ve program kapsamında, asfalt eksiği olan bölgelerde yoğun bir mesai harcıyor. Ekipler, sadece geçen 2 hafta içerisinde Bekirde, Dikilitaş, Akdam, Aşağı Burhan, Kürkçü, Yeşilçimen ve Şevket Sümer Mahallelerinin sokaklarına toplam 8 bin 500 ton sıcak asfalt döktü. Müdürlüğün; programa aldığı ve bu hafta içinde çalışacakları mesai durakları ise Evci, Sarı İbrahimli ve Bağcılar (İhsaniye) Mahallelerinin sokakları olacak.

Özellikle Akdeniz ilçesi sınırlarında tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelerdeki bahçe yollarında gerçekleşen asfalt kaplama ve yol açma hizmetinin, üreticiler açısından büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada, “Gerek üretim ve gerekse hasat zamanı sıkça kullanılan bu yollar, büyük nakliye araçlarına daha fazla hareket imkanı sağlarken, üreticiler daha az zaman ve emek harcayarak ürünlerini pazara kolayca sunma olanağı buluyor. Mahallelerindeki asfalt kaplama ve beraberindeki kaldırım düzenleme çalışmalarını büyük bir memnuniyet ve takdirle takip eden vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi’ne teşekkürlerini dile getiriyor” denildi.

“Akdeniz’in mahallelerine 3 ayda 115 bin ton asfalt döktük”

Çalışmalar hakkında bir değerlendirme yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “İnsan ve vatandaş odaklı hizmet anlayışımızla yıllarca hizmete susayan Akdeniz’in ihtiyaç duyduğu hizmetleri sunmak için bir büyük gayret gösteriyoruz. Belirlediğimiz bir planlama ve program çerçevesinde, Akdeniz’in 65 mahallesinin tamamında asfalt ve kaldırım çalışması başlattık. Belediyemiz ile Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) ortaklaşa sürdürdüğü ve 3 ay süren çalışmalarda, Akdeniz’in mahallelerine toplam 115 bin ton asfalt döktük, 111 bin metrekare kilitli parke taşı ve 68 bin metretül bordür taşı çalışması yaptık. Bu çalışmalarımızın ödeneğini tahsis eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a ve Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya teşekkür ediyorum. Çalışmalarda büyük emek veren Fen İşleri Müdürlüğü ile sahadaki ekiplerimizi kutluyorum. Mersin ve Akdeniz’e hizmetlerimiz kesintisiz şekilde ve artarak sürecek. Bütün hizmetlerimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.