Çalışma hayatında pek çok yeniliğin konuşulduğu ve uzun süreden bu yana gelen soruların çözüme kavuşturulmaya çalıştığı bir sürece girildi.

Bir yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu çözümü için gün sayarken, kamu kesiminde sözleşmeli olanların kadroya geçmesi için de formüller üretiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce sözleşmeliye kadro meselesinin çözüleceğini belirtmişti.

"DÜZENLEMEDE SADECE 4B'LİLER YER ALACAK"

Bakan Bilgin, şimdi de "Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B'liler olacak." şeklinde açıklama yaptı.

"BU HAFTA SON ŞEKLİNİ ALACAK"

Bilgin açıklamasında, düzenlemenin bu hafta son şeklini alacağını söyleyerek, "Şu anda önceliğimiz sözleşmeli personel. Önümüzde dosyalar var ve bunları dosya dosya olarak çözüyoruz. Diğer düzenlemeler de peyderpey gündeme gelecek. Bu kapsamda sadece kamuda çalışan 4B'liler olacak. Çalışmayı biz kendi içimizde aşağı yukarı tamamladık. Bu hafta kendi aramızda özel bir toplantı yapacağız. Çalışmaya bu hafta son şeklini vereceğiz." dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK"

Bakan Bilgin, çalışmanın tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapılacağını aktardı.

"ÖNCELİK SÖZLEŞMELİ PERSONELİN"

Taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçeceği merak ediliyordu. Konuya dair soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, "Taşeron düzenlemesi ile birlikte mi ele alınacak?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak. Bu kapsamın içerisinde sadece kamuda çalışan 4B’liler var. Kurumlarda özel durumda olan sözleşmeliler de bulunuyor. Onlar kapsamda olmayacak." dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.