Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun, Samsun Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Bozkurt, Yaşantı Dergisi ve Radyo Samsun Genel Yayın Yönetmeni Barış İpek, Canik Belediye Başkanı  İbrahim Sandıkçı'yı ziyaret etti. Samsun Medya Grubu yöneticileri Başkan Sandıkçı'ya Yaşantı Dergisi’ni takdim ederek, başarı diledi. 

ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yaklaşık 2 yıl sonra ilçenin çehresinin değişeceğini ifade ederek, "Vatandaşımızın taleplerini seçim öncesin de aldığımız için yerine getirme gayretindeyiz. Projelerimizi gerçekleştirdiğimiz zaman Canik'te bir devrim yapmış olacağız" dedi. 

ANA ARTER MEKKE CADDESİ
Canik İlçesi'nin ana arterinin Mekke Caddesi olduğunu belirten Başkan Sandıkçı, "Mekke Caddesi ile alakalı seçim çalışmalarında vatandaşa bir araya geldik. Mekke Caddesi için ilk yapacağımız yer olarak söz vermiştik. Çünkü ilçemizin tek ana arteri Mekke Caddesi. Bununla alakalı alt yapı sorununu bitirdik. Işıklandırmanın bitmesi gerekiyordu ama kargodan ürünler gelmediği için önümüzdeki günler içerisinde bitecek. Işıklandırma olmadığı için esnafımız olumsuz etkilenmişti. Fakat önümüzdeki günlerde akşamları caddemiz aydınlık olacak. Caddemizi her hafta düzenli olarak yıkatıyoruz. Vatandaşımızın taleplerini seçim öncesi aldığımız için yerine getirme gayretindeyiz. Hareketlendirmeyi ise sadece belediye olarak değil, vatandaşımızla birlikte yapacağız. Işıklandırmadan sonra esnafımızda geç kapatırsa, bize destek verirlerse cıvıl cıvıl bir caddeye inşallah kavuşacağız. Hatta mevcut ışıklandırma 2 yıl sonra tamamen değişecek. Daha lüks, LED aydınlatma ile pırıl pırıl olacak. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte bölge ziyaretine çıktığımda yollardaki sorunların tespitini yapıyoruz. Akabinde çözümlerimiz olacak" diye konuştu.

SİLİKON VADİSİ OLACAK 
Canik'teki istihdam sorununun mesleksizlikten kaynaklandığını ve buna yönelik projelerinin olduğunu söyleyen Başkan Sandıkçı, Canik'in Samsun'un Silikon Vadisi olma yolunda olduğunu ifade etti. Başkan Sandıkçı, "İstihdam sorunu sadece Canik'in değil, ülkemizin sorunu. Bununla alakalı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ile bölgede organize sanayilerin arttırılmasıyla alakalı ortak çalışmalarımız vardı. Canik'le ilgili biz ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde işsizliğin en büyük sebebinin mesleksizlikten kaynaklandığını tespit ettik. Canik Meslek Edindirme Kursu adına projemiz vardı. İnşallah ziyaretler tamamlandıktan sonra kurslarımızı faaliyete geçireceğiz. Samsun'da üretim yapan firmalarımızdan ihtiyaca dair meslek gruplarının tespitini isteyeceğiz. Bununla alakalı kursumuzu açtığımızda gençlerimizi yönlendireceğiz. Kurs bittikten sonra sertifikalandırıp, belediye desteğiyle ihtiyaç duyulan iş yerine yerleşmelerini sağlayacağız. Ayrıca bizim çok önemli bir sanal alem projemiz var. Belki çok iddialı bir söz olacak ama Canik hakikaten Samsun'un Silikon Vadisi olma yolunda gidiyor. Bununla alakalı 2 proje çalışmalarımız başladı. Sanayide çalışmak farklı bir şey ama masa başında daha sermayesiz bir bilgisayarla öz sermaye olmadan ya da çok az sermayeyle yapacağımız çok iş var. Bu anlamda alt yapıya ihtiyacımız var. 2 sene sonra inşallah Canik'te bunu göreceğiz. Ben merkez ilçeleri arasında akımın Canik'e başlayacağına eminim.  Meslek edindirme kursu kolay. Asıl ihtiyacımız olan, yazılım kodlama, robotik kodlama gibi alanlar. Bu alanlarda eğitime ihtiyacımız var. Yapmak istediğim de bu. Bunu başardığımız zaman Canik'te bir devrim yapmış oluruz" şeklinde konuştu. 

TEŞEKKÜR BEKLEMİYORUZ 
Yaklaşık 5 bine yakın vatandaşa erzak yardımı yaptıklarını, dolayısıyla henüz vatandaşa ulaştırılamamış olabileceğini ifade eden Başkan Sandıkçı, "Asli görevlerimizde teşekkür beklemiyoruz" diyerek, "Ramazan dolayısıyla ihtiyacı olan, erzak bekleyen, sırası gelmeyen vatandaşlarımız olabiliyor. Vatandaşlarımızın taleplerini süzgeçten geçiriyoruz. Ekibimiz yerinde gerçekten ihtiyacı olup olamadığının tespitini yapıyor. Tespit sonrasında sosyal yardımlaşmadan kişinin dökümüyle karşılaştırılıyor. Bölge içindeki STK, yardım kuruluşlarımızla temasa geçerek kanaate varılıyor. Vatandaşımızın adresine gizli bir şekilde yardımı yapılıyor. 5 bine yakın vatandaşa erzak yardımı yapıyoruz. Dağıtılmamış, sırası gelmemiş vatandaşlarımızda haliyle olabiliyor. Fakat bu konuyla mutlaka ilgileniyoruz. Ayrıca biz asli görevlerimizde teşekkür beklemiyoruz.  Teşekkür eden vatandaşlarımıza ben de teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Hande ONAT, Ekrem ASLAN