Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah milletçe büyük bir yolculuğu başarıyla sürdürecek ve bu büyük milletin büyük medeniyetini, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe mutlaka taşıyacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü vesilesi ile yayımladığı mesajda, 15 Temmuz’un milletin şanlı tarihine altın harflerle yazılacak tarihi bir gece olduğunu kaydederek, "15 Temmuz akşamı saat 21.00 sularında başlayan karanlık gece 16 Temmuz sabahına aydınlık bir şafak sökümü şekline dönüştü. Bu karanlık geceyi aydınlık sabaha dönüştüren bu büyük Türk milletine ne kadar teşekkür etsek azdır. Milletimiz imanının gücüyle vatana olan sevgisiyle bayrağına olan aşkıyla kardeşlik duygularıyla bütünleşerek büyük bir mücadele verdi. Bu mücadele bağımsızlık mücadelesiydi. Bu mücadele bölünmez bütünlüğümüzün mücadelesiydi. Bu mücadele gelecek hedefleri olan büyük medeniyet mücadelesiydi. Bu mücadele bir büyük milletin büyük hedeflerinin mücadelesiydi. Bunu ancak büyük milletler başarabilirdi. Büyük Türk milleti bu başarıya tarihi geçmişinde olduğu gibi yine imza attı ve geleceğe umudunu, güvenini arttırdı. Dostlarına güven verdi, düşmanlarına korku" ifadelerini kullandı.

"Hainler hainlikleriyle milletimizin gönlünde karanlık izbelere mahkum edildi"

Geleceğe olan ümidinin o gece 249 şehidin şahsında yeniden güçlendiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "2 bin 200’e varan gazimizin direncinde yeniden güçlendi. Topyekün milletçe müthiş bir mücadeleyi başarıyla sonuçlandırdık. Hainlere karşı dik durduk ve asla başımızı öne eğecek bir noktaya fırsat vermedik. Hainler hainlikleriyle milletimizin gönlünde karanlık izbelere mahkum edildi ama o cesur, fedakar, canı pahasına mücadele veren şehitlerimiz ise milletimizin vicdanında tarihi geleceğe saygın bir şekilde taşınacak, en değerli müstesna köşelere yerleştirildi. Böyle büyük bir milletin evladı ve mensubu olmaktan ne kadar onur duysak, gurur duysak azdır. Bütün temennimiz şehitlerimize layık olabilmek, gazilerimizin ve şehitlerimizin hak ve hukukunu koruyacak güzel hizmetleri yapabilmek şeklinde olacaktır, olmalıdır, oluyor. İnşallah milletçe büyük bir yolculuğu başarıyla sürdürecek ve bu büyük milletin büyük medeniyetini, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe mutlaka taşıyacağız. Rabbim bu milletten razı olsun. Rabbim bu milletin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Kardeşlik duygularımızın her geçen gün daha güçlenerek geleceğe ümitle ve güvenle yürümemize vesile olsun diyor ve tekrar şehitlerimize şükranlarımı gazilerimize teşekkürlerimi ifade ediyorum" dedi.