Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, futbol kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelerek sahalarda ki sağlık tedbirleri konusunda istişarelerde bulundu. Kaymakam Hatipoğlu, ambulans beklentisine değinerek, "Sağlık Bakanlığı'nın mevzuatı sahalarda tam donanımlı bir ambulans bulundurulmasına izin vermiyor" dedi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ilçede faliyet gösteren spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelerek yaşanan sıkıntılar ve beklentiler konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Sebahattin Altıntaş, İlçe Sağlık Müdürü Emel Solmaz Demirbacak, ASKF yönetim kurulu üyesi Celalettin Altay ve spor kulüplerinin temsilcileri katıldı. Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, sahalarda yaşanan sağlık sorunları karşısında tedbirlerini aldıklarını kaydederek Sağlık Bakanlığı mevzuatında ambulans tahsisi için 145 TL istendiğini, her hafta yaklaşık 24 saat müsabaka oynanan Tavşanlı'da da bu miktarın karşılanmasının imkansız olduğunu kaydetti. Kaymakam Hatipoğlu, her sahada uzman sağlık ekibinin görevlendirildiğini söyleyerek " burada esas üzerinde durmamız gereken mesele yaşanacak olumsuz bir tablo karşısında yapılacak ilk müdahaledir. Bizler tam teşekküllü bir ambulans görevlendiremesekte hasta nakil aracı görevlendirmek için temaslarda bulunuyoruz. Valilik düzeyinde bir toplantı yaparak konuyu gündeme getireceğiz. Sağlık görevlilerimiz her türlü müdahaleye hazırdır. 112 arandığında da en kısa sürede olay yerinde olacaktır "diye konuştu.

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Sebahattin Altıntaş'ta 112 Acil Servisleri'nin çalışma sistemi hakkında bilgiler vererek "Bizler ambulanslarımızı olaylara en kısa sürede müdahale etmesi için hazır bulundurmakla yükümlüyüz. İlçede iki adet 112 mekezi bulunuyor. Ancak telefon edildiğinde karşınıza Kütahya'da ki operatör çıkıyor. O yüzden Tavşanlı'yı tarif etmeyi unutmayalım. Ambulansımız bize haber geldiğinde 5 dakikada Karakova'da olacaktır. Bu olmadığında sorumlulardan hesap soruyoruz " ifadelerini kullandı. Altıntaş, bazı spor yetkililerinin 112 arandığında ücrete tabi olduğunu düşüncesinin hakim olduğunu kaydederek bunun yanlış bir düşünce olduğunu ücret talebinin sabit bir şekilde ambulansın bekletilmesi talebinde istendiğini belirtti. Sebahattin Altıntaş "Yaşanacak bir sakatlık olayında ilk müdahale sonrası 112 aradığınızda sizlerden ücret talep edilmeyecektir. Bu hizmetler para karşılığında yapılmamaktadır " dedi

İlçe Sağlık Müdürü Emel Solmaz Demirbacak'ta 112 Ambulanslarının Tavşanlı'da en uzak mesafeye 30 dakikada ulaştığını kaydederek şuları söyledi " Bu verielri test ederek oluşturduk. En sıkıntılı ulaşım yerimiz Balıköy görünüyor. Şehir merkezinde ulaşım 5 dakikadır. Köyleri ve ksabalara ulaşım noktasında zaman uzamaktadır. Ambulanslarımızın sevkinde hiç bir problem yaşanmamaktadır "

Bu arada spor kulüplerinin temsilcileri Kaymakam Numan Hatipoğlu'ndan kendilerine yardım edilmesi konusunda bir çalışma yapıp yapılmayacağnı sordu. Hatipoğlu, geçmiş yıllarda Özel İdare kaynaklarıyla yardım yapıldığını söyleyerek bu sezon içinde çalışma yürütleceğinin sözünü verdi. Kulüpler malzeme yardımı yapılması konusunda talepte bulundu.

Toplantıya Çukurköy, Moymul, Akıncılar Gürağaç, Dağçeşme, 3 Eylül, Genç Yurdu, Başköy, Çobanköy, Kuruçay, Tunçbilek, Güzelyurt ve Balıköyspor Kulüplerinin katıldığı öğrenildi.