İSLAM SANCAK ŞEHİT OLDU

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralanan Samsun Tekkeköy ilçesi nüfusuna kayıtlı İslam Sancak'ın şehit olduğu bilgisine ulaşıldı.

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralanan Samsun Tekkeköy nüfusuna kayıtlı P. Uzm. Çvş. İslam Sancak, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Samsun'un Tekkeköy ilçesi Erenköy Mahallesi’nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KARŞILANDI

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan Tekkeköy nüfusuna kayıtlı P. Uzm. Çvş. İslam Sancak'ın naaşı askeri uçakla saat 11.30’da Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Şehidin babasının 2012 yılında vefat ettiği, 6 kardeş oldukları ve şehidin 4 ay önce nişanlanarak evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Şehit asker İslam Sancak’ı havalimanında annesi Hanım Sancak, kardeşleri ve yakınları gözyaşları içinde karşıladı.

İSLAM SANCAK'IN CENAZESİ BUGÜN

Emniyet mensupları ve askeri erkanın da katıldığı karşılama töreninde gözyaşları sel olup aktı. Şehidin ailesinin feryatları yürekleri dağladı. Şahit asker için havalimanında dua yapıldı. Duanın ardından şehit askerin naaşı cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Samsun'un Tekkeköy ilçesi Erenköy Aile Mezarlığı'na gönderildi. Şehit P. Uzm. Çvş. İslam Sancak'ın cenaze namazı bugün Erenköy Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan şehit İslam Sancak için Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 29 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. İslam Sancak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca havalimanındaki karşılama törenine Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.