Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Kenan Demirdağ hazır bulundu. Hayatını kaybeden Alime Demirdağ'ın teyzesi ile köylüsü Tuba Karakuş da duruşmada tanık sıfatıyla dinlendi. 

'SOK O TELEFONA CEBİNE ZARARLI ÇIKARSIN'
İfadesine başvurulan Tanık Tuba Karakuş,"Alime ile tatil dönüşü birlikte döndük. Aynı otobüste olduğumuzdan haberimiz yoktu. Otobüste gelirken Alime sürekli telefon ile görüşüyordu. Telefondaki kişiye meşgulsen arama diyordu. Sonra öğrendik ki görüştüğü kişi Kenan Demirdağ’mış. Otobüsten indiğimizde sanık otogardaydı. Ölen Alime’yi aldı, tartışarak gidiyorlardı. Aynı metrodan indikten sonra Kenan yanıma geldi. Bana o telefonu cebine sok yoksa sen de zararlı çıkarsın dedi. Sonra birlikte ortadan kayboldular. Muhtemelen taksiye bindiler. Ben evime gittim. Evime geçtikten sonra babam aradı, sakın evden çıkma Alime ölmüş dedi." 

'DAHA ÖNCE FARE ZEHRİYLE ZEHİRLEMEYE ÇALIŞTI'
Duruşmada konuşan Teyze Cennet Karakuş ise Alime Demirdağ’ın evliliği sürecinde de eşi tarafından şiddet ve ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Karakuş, “Ben öldürme anını görmedim. 4-5 sene önce geçimsizlikleri başladı. Alime işe gitti, çocuğunu bize bıraktı. Kenan elinde bira şişesiyle bizim evimize sarhoş geldi. Kapıyı açtım çocuğumu neden saklıyorsunuz dedi. Ben de çocuğu saklamıyoruz cevabını verdim. Sanık bizi tehdit etmişti o dönemde de. Alime, Kenan beni tehdit ediyor, işten gelince her gün bana işkence yapıyor dedi. Sürekli sen kiminle yattın, kiminle konuşuyorsun diye soruyormuş. Bir kere fare zehri içirmeye çalışmış. Alime zehri içer gibi yapmış ve ölme numarası yapmış. Bir başka sefer ise Belgrat Ormanı’na götürmüş orada da öldürmeye çalışmış. Alime kurtulmuş" diye konuştu. Maktülün teyzesi Cennet Karakuş: “Eşi yine bir gün Alime’ye önce sana evlat acısı yaşatacağım sonra öldüreceğim seni demiş. Alime kızı için sığınma evinden çıktığını söylemişti bana. Tekrar onun için gireceğini söylemişti" dedi. 

MÜTALAA İÇİN DURUŞMA ERTELENDİ
Tanıkların ifadelerinin ardından tutuklu sanık Kenan Demirdağ ise suçlamaları reddetti ve mahkeme heyetine “Asla kızıma zarar vermem o benim canım. Dayanamıyorum artık. Kendime zarar vereceğim onu görmeyi çok istiyorum kızım da beni görmeyi istiyor" dedi.  Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, mütalaa hazırlaması için dosyayı cumhuriyet savcısına gönderdi. İddianamede 2017 yılında eşi Alime Demirdağ'ı öldürdüğü iddia edilen Kenan Demirdağ'ın "Eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep ediliyor. 

Kaynak. Milliyet