Karadağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Rusya’ya finalde mağlup olarak ikinci olan U17 Kız Milli Takımı, yurda döndü.

Karadağ’da gerçekleştirilen 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Rusya’ya finalde 3-1 mağlup olarak Avrupa ikincisi olan U17 Kız Milli Takımı, yurda döndü. Saat 16.00’da İstanbul Havalimanı’na inen milliler, pasaport kontrolünden geçerek yurda giriş yaptı.

Berk İnanç: "Ülkemize madalyayla dönmek bizim için gurur verici"

Avrupa ikincisi olarak dönen U17 Kız Milli Takımı Antrenörü Berk İnanç, havalimanında basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "Ülkemize madalyayla dönmek tabi ki de bizim için gurur verici bir şey. Bu jenerasyonumuz geçen sene de U16’da Avrupa şampiyonu olarak ülkemize dönmüştü. Yani iki sene üst üste ilk üçün içinde olmak bizler için önemli. Biz bunları uzun vadede daha geniş sporcu havuzuyla uzun yıllara yaymak istiyoruz. Özellikle maçtan önce Cumhurbaşkanımızla yaptığımı görüşmede, görüntülü olarak bağlandılar ve bize desteğini ilettiler kendilerine takım adına çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizde böyle maçların canlı yayınlanması hem voleybol branşı için hem de Türk sporu için mükemmel bir şey. Gerçekten tüm Türkiye’nin desteğini arkanızda hissediyorsunuz. Final maçı heyecanlıydı, ortada bir maçtı. Olmadı ama kızlarımız tüm maçlarda istenilen her şeyi sonuna kadar yerine getirdi. Oradan da gümüşle dönmek bence bizim çok güzel bir başarıdır" dedi.

Ege Melis Bükmen: "Arkamızda milyonların olması çok güzel bir duygu"

Ay-yıldızlı takımın oyuncularından Ege Melis Bükmen ise, "Bizim için iyi bir hazırlık oldu. Seneye Dünya Şampiyonası oynayacağız. Gerçekten arkamızda milyonların olması çok güzel bir duygu. Bu sene maalesef çok taraftar desteği hissedilemedi yanımızda ama uzaktan da olsa çok güzel hissettirdiler. Bize güven ve umut verdiler. Maç sonunda da üzülmememiz gerektiğini, tebriklerini ilettiler" şeklinde konuştu.

Özlem Şahin: "Seneye Dünya Şampiyonası’nda çok daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum"

Voleybol Milli Takımı’nın diğer bir oyuncusu Özlem Şahin de, "Çok çalıştık şampiyon olabilirdik çok güzel bir duygu ama ikinci olmak da güzel tabi ki. Seneye dünya şampiyonasında çok daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu sene olmadı ama arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Türkiye’nin de desteğini arkamızda çok hissettik, bizi destekledikleri için büyük Türkiye’ye teşekkür ediyoruz" dedi.