Avcılardan Tepki Var! 'Katkıyı Sağla, Yok Sayıl' Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu (KAYHAF) ve Ordu Avcılık Yaban Hayatı Başkanı Serhat Çelebioğlu, 453 lira 5 kuruş harç bedeli ödediklerini ancak yok sayıldıklarını öne sürerek, eleştirilerde bulundu

Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu (KAYHAF) ve Ordu Avcılık Yaban Hayatı Başkanı Serhat Çelebioğlu, 453 lira 5 kuruş harç bedeli ödediklerini ancak yol sayıldıklarını öne sürerek, " Avcılar bu paraları hiçbir hizmet alamadan ödüyor" diyerek hükümeti eleştirdi.

"KATİL DEĞİLİZ" Başkan Avcılar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devlete 453 lira 5 kuruş harç bedeli ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne de avlanma pul ücreti ödediklerini ancak bu bedellerin karşılığını alamadıklarını belirterek, "bir de 'katil' damgası yemiyor muyuz işte bu en kötüsü" dedi.

DKMP'YE ELEŞTİRİ Harç bedeli olan 453 lira 5 kuruş ile 160 bin avcının Maliye Bakanlığı'na doğrudan 72 milyon 560 bin lirayı ödediğini ifade eden Başkan Çelebioğlu şunları söyledi: " Hem de karşılığında hiç bir hizmet almadan. Bununla beraber Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne de 2022 yılı avlanma pul ücretleri ödenecek. Devlete sadakat ile biz üzerimize düşeni yaparken, avcılardan aldığı fon ile doğaya katkı vermesi gerekenler, onu da yapmıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü artık bu işi yapamıyor kabul etmek lazım. Örgütlenmeye çalışan avcı ve STK'larını tanımamak adına il av komisyonları seçiminde yapılan değişiklikle federasyonlar bertaraf edilmiş oldu. Devlete tek kuruş para ödemeden söz de hayvan sever ve doğa severler taleplerini karşılamak için doğaya dönmesi gereken ücretleri, DKMP'den istiyor. DKMP'de veriyor. Ona da 'eyvallah diyeceğim' de bir de 'katil' damgası yemiyor muyuz işte bu en kötüsü. Umarım bu yıl DKMP bizi utandırır. Katkıyı sağlayanı yok saymaz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.