Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Adem Güney, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başta olmak üzere AK Partili bazı siyasetçiler hakkında iddialarda bulunurken, Demir'i rüşvet davasında içerden bilgi sızdırılması sonucunda
şikayetçi olduğunu öne sürerek, belgeleri açıklayacağını söyledi.

PARTİLİLER KARŞILADI

Yeniden Refah Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Samsun-Ankara yolunda partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Av. Güney, burada Kanal S mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "Samsun, insan odaklı, ahlaklı belediyeciliği, ahlaklı siyaseti görecek. Bu zamana giderilemeyen sorunlar çözülerek, milli görüş belediyeciliğini hayata geçireğiz" dedi. Av. Güney, daha sonra Büyük Cami'de kılınan cuma namazının ardından Yeniden Refah Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Samsun İlkadım'da bıçaklı saldırı Samsun İlkadım'da bıçaklı saldırı


"KAYNAK, KASADAN ÇIKANLAR"

Av. Adem Güney, AK Parti'de ilkeli siyaset yapılmadığı gerekçesiyle Yeniden Refah Partisi'ne geri döndüğünü belirterek, şunları söyledi: "Merkeze ahlakı alan insan odaklı belediyeciliği Samsun'a kazandırmak için yola çıktık. Bize nereden kaynak bulacaksın diye soruyorlar. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda kasadan çıkan altınları, paraları, çekleri, senetleri milletin hizmetine sunsak bir tramvay yapar. Kaynak bu. Kaynak sorunu görmüyorum, kaçakları tıkasak yeter. Mustafa Demir, içeriden bilgi sızdırılınca o şikayet dilekçesini verdi. Yeri geldiği zaman belgeleri de çıkaracağız. Haksız ve zorla alınan bu milletin alın terini koruduğumuz sürece kaynak problemi diye bir şey olmaz. Samsun'da artık siyaset yapılırken Yeniden Refah'ın da hesaba katılarak siyaset yapılma dönemi gelmiştir." 

"SİYASET ÜZERİNDEN TİCARET YAPIYORLAR"

Samsun'da siyaset baronlarının ortaya çıktığını iddia eden Güney,  açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Siyaset üzerinden ticaret yapan, holdingler kuran bir kesim türedi. Bazı belediye başkanlarını biliyorum. Belediye başkanı olmadan önceki mal varlığıyla, belediye başkanı olduktan sonra gerçek mal varlıklarını açıklasınlar. 22 senedir bu ülkede ne Yeniden Refah, ne CHP ne İYİ Parti ne de başka bir parti iktidarda değil. Sorunlar 22 sene önceki sorunlar. Hukuka, ekonomiye kimsenin güveni kalmadı. Samsun'daki seçimlerde biz bu yöneticiyle olmaz dedik. Göreceksiniz bir kaç ay sonra şaibeler ortaya çıkacak dedik. Dediğimiz gibi oldu. 5 sene sonra dediğimiz noktaya gelindi ve değiştirildi. Gelen arkadaşımız daha mı iyi olacak? Çarşamba'ya bakacaksın. Ayinesi iştir işinin lafa bakılmaz. Arkadaşı şahsi olarak severiz ama liyakat esaslı olması lazım. Bu dönemde liyakate itibar edilmiyor. Tek bir kriter var. Onların adamı olacak, kukla bir yönetici isteniyor."  

"YÜZDE 38 OY BEKLİYOR"

Partilerinin Samsun'da çok iddialı olduğunu vurgulayan Güney, "Samsun'da bir su problemi, bir ulaşım problemi aldı başını gidiyor. Benim AK Parti İl Başkanlığı yaptığım dönemdeki siyaset ticarete evrimleşmemişti. Şu anda sürekli hayal satılıyor. Yeniden Refah'ın ortaya çıkışıyla tüm hesaplar alt üst oldu. Tüm ilçelerde aday çıkarıyoruz. Çok da iddialıyız. Yüzde 38 civarında oy alacağımızı düşünüyorum. Çok ciddi bir değişim ve teveccüh var" dedi.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.