Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projelerine açılan davalar sonucu, art arda gelen yürütmeyi durdurma kararlarının ardından, bir şok rapor da bilirkişiler tarafından Emek Park için geldi. Bilirkişi, bu kez de Emek Park'ın imara açılmasını, şehircilik ilkelerine aykırı buldu.

AFET TOPLANMA ALANI 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile imara açılan Emek Park'ta 11 milyon 500 bin lira harcama ile yapılan Keşif Kampüsü binası için Mimarlar Odası dava açtı. Samsun 2. İdare Mahkemesine açılan dava kapsamında bilirkişi heyeti hazırladıkları raporda "Şehircilik ilkeleri ve planlama esasları uyarınca kent merkezindeki mevcut yeşil alan dokusunun muhafaza edilmesinin çok önemli olduğu, bu alanların aynı zamanda afet toplanma alanı olarak değerlendirilebileceği ve mevcut kullanımlarına müdahale edilmemesi gerektiği, değerlendirilmiştir. Bu kapsamda davaya konu plan değişikliğinin planlama ilkeleri, şehircilik esasları ve ilgili mevzuata uygun olmadığı kanaatine varılmıştır" dedi.

"BİZ DEFALARCA SÖYLEDİK "

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ise konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Emek Park’ın kenti merkezindeki yeşil alanlardan biri olduğuna dikkat çekerek "Biz, milletin nefes alacağı alanların bozulmaması gerektiğini, kent merkezinde bulunan yeşil alanların korunması gerektiğini, şehircilik planlama ilkelerine aykırı işlem yapıldığı ifade ederek idari yargıda planın bozulacağını, yapılan inşaat harcamalarının kamu zararı oluşturacağını defalarca söyledik. TEKNOFEST  için buranın kullanılmayacağını biliyorduk. Bu işin bahanesiydi. Mesele orada bir imalatın gerçekleşmesiydi. Bilirkişi raporu dava dosyasına eklendi. Görünen o ki bu planda bozulacak. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı yine kaybetti. Buraya harcanan milyonlarca paranın hesabını kim verecek?” diye konuştu.

(Emek Parkı eski hali)

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.