Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, mantar üretiminin artırılması ve desteklenmesi amacıyla harekete geçti. İl Müdürü İbrahim Sağlam, üretim yapmak isteyen çiftçinin destekleneceğini söyledi.

HEM TEKNİK HEM MADDİ DESTEK

Atakum ilçesinde mantar üretimine ilginin artırılması, farkındalık oluşturması amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, mantarın son yıllarda aranan bir gıda maddesi olduğuna dikkat çekti. Mantar üretiminin önemine değinen Sağlam,  yüksek getirisi olan bu üründe faaliyette bulunmak isteyen çiftçilerin hem teknik ve hem de maddi boyutta destekleneceğini ifade etti.   

CENNET SAĞLAM'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Sağlam, ilçede mantar üretimi yapan 2 kişiden biri olan Cennet Sağlam'ı örnek göstererek, "Cennet Kaya, 2016 yılında Atakum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile kendi evinin bodrum katında mantar üretimi yaparak bu işe başlamış ve daha sonra da bakanlığımızın 'Genç Çiftçi' projesinden yararlanarak üretim ve pazar alanını genişletmiştir. Geçen yılki ağır kış şartlarından dolayı mantarhanesi zarar görmüş ve bu dönemde de yine kaymakamlığımız ve Büyükşehir Belediyesince zararları giderilmiş ve üretimine devam etmesi sağlanmıştır. Halen 300 metrekare alanda kardeşiyle birlikte aile işletmesi olarak şapkalı mantar üretimini sürdürmekte olan genç çiftçimiz, aylık ortalama 10- 12 bin TL civarında kazanç elde etmekte olduğunu ifade etmekte ve üreticilere bu işe başlamalarını tavsiye etmektedir" diye konuştu. 

    

YOĞUN KATILIM OLDU

Programa Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, TKDK İl Koordinatörü Bülent Turan, Samsun Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, Atakum Belediye Başkan Vekili Füsun Uzun, daire amirleri, ilçe ve şube müdürleri ile teknik elemanlar, muhtar ve üreticiler katıldı.

Şennur ŞENYER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.