Atakumluları belediye bütçesinde doğrudan söz sahibi yapacak Karadeniz Bölgesi’nin ilk katılımcı bütçesi için toplantılar aralıksız devam ediyor. Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliği ile ‘’Benim Kentim’’,‘’Benim Belediyem’’, ‘’Benim Bütçem’’ ve ’’Komşularımızla Buluşuyoruz’’ sloganlarıyla hayata geçirilen projenin on altıncı toplantısında öğretmenler söz aldı.  Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Atakum’da yaşayan öğretmenler Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye taleplerini iletti.

ÜNLÜ OYUNCU İHSAN GEDİK’TEN ÖĞRETMENLERE SÜRPRİZ

Öğretmenlerin taleplerini tek  tek dinleyen Başkan Deveci yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Toplantının katılımcıları arasında Yeşilçam’ın emektar oyuncusu İhsan Gedik de yer aldı. Gedik, öğretmenlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Sizin aranızda olmak benim için büyük bir onur. Bugün çok özel ve anlamlı bir gün  Bütün öğretmenlerimizin mutlu olmasını dilerim. Allah hepinize hayırlı ömürler nasip etsin.”  dedi.

AZ BÜTÇE İLE ÇOK İŞ 

Katılımcı bütçe çalışmaları hakkında öğretmenlere bilgi veren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci “Dünyada 3 bin belediye,Türkiye’de de beş belediye katılımcı bütçe modelini uyguluyor. Bu toplantılarda her birimizin eleştirisi, önerisi ve beklentisi dünyanın öbür ucundan Paris'ten, New York’tan biliniyor olacak. Biz de onların toplantılarını rapor olarak  alıyoruz “ diye konuştu. Başkan Deveci, Atakum Belediyesi’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinerek “Yazın Atakum’un nüfusu yaklaşık 700 bin, şu anki nüfusu ise  yaklaşık 300 bin kişi. Atakum’un hizmet ettiği alan Canik ve İlkadım’ın toplamı kadar. Ama bütçesi İlkadım’ın bütçesinin yarısı kadar. Çünkü Büyükşehir Yasası’na göre nüfusa göre belediye geliri belirleniyor.” ifadelerini kullandı.     

ÖĞRETMENLER SÖZ ALDI

Toplantıda Köy Enstitüsü’nde eğitim alan Emekli Öğretmen Recep Öztürk, öğretmenlik anılarını katılımcılarla paylaştı. Emekli Öğretmen Öztürk’ün okuduğu şiir programda duygusal anlar yaşattı.Toplantıda ayrıca  Emekli Öğretmen Muzaffer Karadeniz öğretmenlerin sosyal faaliyetleri için bahçesi olan bir lokal talebinde bulunurken bir  kamu kurumunda çalışan meslektaşı da ekonomik sıkıntı yaşayan öğrencilerin yemek sorununun çözümünü talep etti. Emekli Fen Bilgisi Öğretmeni Canan Oruncak da belediyenin açtığı bir derslikte ücretsiz fen dersleri verebileceğini belirtti. Program Grup Ezgidem’in muhteşem konseri ile sona erdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.