Atakum ilçesi ziyaretçiler ve Atakum'u merak edenler için oldukça fazla olanağa sahip bir lokasyondadır.sahil kıyısında olması dolayısıyla masmavi halkla açık plajları bulunmaktadır. Samsun ilçesi olan Atakum zümrüt yeşili doğa alanları ve şehir merkezine yakın olması nedeniyle Atakum'u şehrin vazgeçilmez ilçelerinden haline getirmektedir.Turizstik anlamda tarihi yerleri de bulunan Atakum ilçesi kültürel gezilerin oldukça beğenilen bir yerdir. 

ATAKUM SAHİL YOLU

Atakum sahil yolu şehir merkezine 7,9 km uzaklıkta bulunmaktadır. Atakum sahil yoluna en hızlı olarak Atatürk Bulvarı rotası kullanılarak ulaşım yapılmaktadır. Atakum İlçesinin kıyı kesiminde yer alan Atakum sahil yoluna şehir içi ulaşım araçları gitmektedir. Gecesi ve gündüzü birbirinden ayrı güzellikte olan İlçede yapılacak aktivite sayısı hayli fazladır. Renkli alanları ile her daim cıvıl cıvıl olan Atakum sahil yolu şehrin en gözde yerlerinden biridir. Atakum İlçesi sahil şeridi boyunca 30 kilometrelik kumsala sahiptir. İlçenin halkla açık plajları ile ücretsiz şekilde denizin keyfini çıkarmak mümkündür. Sahil şeridi boyunca ziyaretçilerine alkollü ve alkolsüz pek çok mekan tercihi sunan Atakum sahil yolu, insanların uğrak  noktalarındandır.

ATAKUM'DA GÜNÜBİRLİK GEZİLEBİLECEK YERLER

Samsun'un 17 ilçesi bulunmaktadır.Atakum, İlkadım ve Canik ile birlikte 3 merkez ilçeden birisidir. Altın sarısı kumsalı, plaj voleybolu alanları, golf sahası, yürüyüş yolu, eğlence mekanları, alışveriş merkezi ve bisiklet yolları ile çok sayıda aktivite imkanına sahiptir. İlçe yaz aylarında turizmin gözde merkezi halini almaktadır

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.