Samsun'da  Çarşamba Devlet Hastanesi'nde koronavirüs vakalarının artmasının ardından   Bafra Devlet Hastanesi’nde görevli 3 doktor ve 6 personelin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Doktorlardan birinin hastanede tedavisi devam ederken diğerlerinin ise  evlerinde karantina altına alındığı belirtildi.

KİŞİLER MERCEK ALTINDA

İddiaya göre Bafra Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonrasında  M.O, R.B, ve G.K. adlı doktorların ve 6 personelin koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtilirlen doktorlardan birinin hastanede tedavisi sürerken  diğerlerinin ise evde karantina altına alındığı öğrenildi. Hastanede tedbirlerin artırıldığı da belirtildi. 

FİLYASYON EKİPLERİ İŞ BAŞINDA

Bafra Devlet Hastanesi'nde doktorların muayene ettiği hastaların durumunun ise takip edildiği öğrenildi.Doktorların ve çalışanların temas ettiği kişilerin ise filyasyon ekipleri tarafından kontrol edildiği bildirildi.

ÇARŞAMBA'DA DA DURUM AYNI

Geçtiğimiz günlerde Çarşamba'daki son durum ile ilgili açıklama yapan Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım Çarşamba'da vaka sayılarının Kurban Bayramı'nın ardından ciddi oranda arttığını belirtmişti.

BAYRAM SONRA VAKALAR ARTTI

Toplantıda yaptığı konuşmasında Çarşamba İlçe Kaymakamı Şükrü Yıldırım, ilçe genelinde Kovid-19 vakalarının bayram öncesinde çok düşük seviyelerde olduğunu, bayram sonrasında vakaların yükselişe geçtiğini paylaştı. Kaymakam Yıldırım, “Bayram öncesinde ilçemizde Kovid-19 vakaları çok alt seviyelerdeydi. Günlük 1 vaka oluyordu. Bazı günler hiç vakaya rastlanmıyordu. Ancak bayram sonrasında vatandaşlarımızın rehavete kapılması sonucunda ciddi oranda bir artış yaşandı. Bayram günü bayramlaşmalar, tokalaşmalar, sarılmalar, kalabalık ortamda maskesiz bulunmak gibi durumlar bu sayının artmasında etken oldu” diye konuştu.