Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ilçede Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ne (KGYS) ihtiyaç duyduğunu belirterek, meclis üyelerine birlik çağrısı yaptı.

YENİDEN KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK 

Atakum Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Olağan Toplantısı’nda konuşan ve KGYS'nin kurulması konusunu yeniden görüşecek olan meclis üyelerine seslenen Başkan Deveci, "Şehirdeki trafik kazalarının yarısından fazlasının meydana geldiği ilçenin belediye başkanı olarak, bu tedbiri Atakum Belediye Meclisi’nin huzuruna getirdim. Atakum Belediyesi’ne yaşam hakkı verin" dedi.

ATAKUM'UN YANINDA OLUN 

Meclis üyelerine 'Atakum'un yanında olun' çağrısında bulunan Başkan Deveci, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de böyle bir çalışması var. Ama daha çok ana arterlere ilişkin bir çalışma. Kentin içerisine yönelik bir çalışması yok. Büyükşehir’in çalışması da doğru. Bizim yaptığımız da doğru bir şey. Atakum’un sorunlar yaşadığı herkes tarafından biliniyor. Hem şehirlerarası hem de şehir trafiğinin yoğun olduğu, ayrıca şehirdeki trafik kazalarının yarısından fazlasının meydana geldiği ilçenin belediye başkanı olarak, bu tedbiri Atakum Belediye Meclisi’nin huzuruna getirdim. Atakum Belediyesi’ne yaşam hakkı verin. Şu ana dek Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Böyle bir çalışma yapıyorum, sizin için şunu düşünüyorum’ demedi. Bu konuda Atakum’un yanında olun" diye konuştu.

YARISINDAN FAZLASI ATAKUM’DA

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte Atakum’a kurulması planlanan KGYS hakkında meclise bilgi veren Başkan Deveci,  "Atatürk Bulvarı, şehirlerarası bir yol. Günlük yaklaşık 68 bin araç geçiyor. 2019 yılında Samsun’da 17 bin 686 kaza meydana gelmiş. Bunun yüzde 20’si ölümlü ve yaralamalı kaza. 17 bin 686 kazanın yarısından çoğu Atakum’un sınırları içerisinde olmuş ” ifadelerini kullandı. 

ELİMİZDE VERİLER VAR 

Atakum’un diğer ilçelerden başka özelliklerinin de bulunduğuna dikkat çeken Başkan Deveci, “Atakum’un bilinen nüfusu, bugün itibarıyla 230 bin civarında. Kış dönemi hafta sonları buranın nüfusunun 400 hatta 450 bine çıktığı günler oluyor. Yaz aylarında ise bu rakam 550, 600 bine dayanıyor. Onun için burada KGYS'nin olması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı ile nasıl bir yol izlememiz gerektiğiyle ilişkin görüşmelerimiz oldu. Sadece trafik değil, merkezdeki belli büyük parklarımızda çeşitli suç unsurlarına çokça rastlandığına ilişkin emniyet birimlerinin ellerinde istatistiki veriler var” diye konuştu.