Samsun'un Atakum ilçesindeki Yalı Kafe alanında yapılacak Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projesi ile ilgili 1/5000'lik planın ardından, 1/1000'lik imar uygulaması da, mahkeme tarafından iptal edildi.

25-yalı kafe (1).jpeg

HUKUKİ BULUNMADI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçen imar planları kararı ile Yalı Kafe alanı üzerinde Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projelerinin yapılması onaylanmıştı. CHP'li meclis üyeleri Atila Tekcan ve Hasan İpek, söz konusu meclis kararını mahkemeye taşırken, geçtiğimiz haftalarda bahse konu projelerin 1/1000'lik ve 1/5000'lik imar uygulamaları hukuki bulunmayarak mahkemece iptal edilmişti.

25-yalı kafe (2).jpeg

PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE DAVA AÇILDI

Mahkemenin aldığı kararın ardından ise, Yalı Kafe alanı üzerinde Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projelerine ilişkin alt yapı çalışmaları, 1/1000'lik imar planı uygulamasında yapılan değişiklik kapsamında, geçtiğimiz günlerde başlatılırken, CHP Meclis üyeleri Tekcan ve İpek tarafından 1/1000'lik imar planındaki değişikliğinde iptal edilmesi istemi ile dava açıldı.

25-yalı kafe (3).jpeg

OY BİRLİĞİ İLE İPTAL ETTİ

Samsun 3. İdare Mahkemesi Başkanı ile mahkeme üyeleri ise, açılan dava kapsamında Millet Kıraathanesi-Kitap Kafe projeleri ile ilgili değişiklik yapılan 1/1000'lik imar planı uygulamasını da, hukuka uygun bulmayarak oy birliği ile iptal etti.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

25-yalı kafe (2).jpg 

25-yalı kafe (1).jpg