Atakum Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Ramazan Bayramı öncesi kredi kullanan esnafa seslenerek, işlerini büyütme çağrısında bulundu.

samsun esnaf röp (2).jpeg

EKONOMİ CANLANACAK

Esnaf ve sanatkarın pandemi süresi ve yasakları sebebiyle zor günler geçirdiğini hatırlatan Sinecek, tedbirlerin artık kaldırıldığını kaydederek, "10 ve 5 yıl vadeli krediler esnafa can suyu olacak. Ticari krediler yüzde 9 faizle, 1 milyon liraya, işletme kredileri de 275 bin TL'ye çıkartıldı. Sıkıntıları bertaraf etmek için bu kredileri işimizi büyütmeye ve ekonomiyi canlandırmaya kullanmalıyız" dedi.

16-sinecek.jpg

DOĞRU KULLANILIRSA ESNAF NEFES ALIR

Hazine destekli kredilerin, krizi fırsata çevireceğini kaydeden Atakum Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Zor günler geçirdik. Pandemi yasakları nedeniyle iş yerleri kapandı. Esnafın beli büküldü. Tam doğrulacağız derken Rusya-Ukrayna savaşı patlak verdi ve ekonomimiz bu durumdan ciddi anlamda etkilendi. Şimdi alınan kararlarla pandemi tedbirleri tamamen kaldırıldı. Bayram öncesi ve bu yaz ayı için esnafımız kullandıkları kredileri doğru planlamalarla işlerine harcasın. Esnaf kredileri iş yerinin büyütülmesi, ticari araç alımı ve iş yerini satın alma gibi alanlarda da kullanılabilir. Krediler iş için kullanılırsa hem ekonomimiz canlanır hem de esnafımız gelecek süreç için rahat bir nefes alır"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.