Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, Atakum ilçesinde bulunan Emek Park'ın imara açılmasını öngören komisyon raporunun onaylanmasına Atakum Belediyesi eski Başkanı Metin Burma'dan eleştiri geldi.

BURMA SMG'YE AÇIKLADI

İmar planı 'Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı' olarak değiştirilen Emek Park arazisini, Atakum Belediyesine kendisinin kazandırdığını açıklayan Burma, "Atakum Belediyesi kendi malına sahip çıkmalıdır. Yasal haklarını kullanmalıdır." dedi.

Samsun Medya Grubuna açıklamalarda bulunan eski başkan Metin Burma, Büyükşehir Belediyesi'nin Emek Park olayını oldu bittiye getirdiğini söyledi.

18-burma.jpg

ATAKUM KENDİ MALINA SAHİP ÇIKMALIDIR

TEKNOFEST için yapılacak tesislere karşı olmadığının altını çizen Burma, şunları dile getirdi:

"Emek Park üzerine şayet TEKNOFEST için okul yapılacaksa, bunun yeri burası değildir. Atakum Belediyesi Meclisinin haberi olmadan Büyükşehirde bunun kararlaştırılması, çoğunluğa dayatılması doğru değil. Burası Atakum Belediyesi'nin yeri. Büyükşehir Belediyesi'nin burayı ben alıyorum demesini hukuka uygun bulmuyorum. Atakum Belediye Meclisi'nin bu işten haberi yoktu. Oldu bittiyle karşı karşıya kaldılar. O alan bence bu anlamda TEKNOFEST için yapılacak tesise uygun değil. Benim dönemimde 14.5 dönüm alanı mal sahiplerinden park yapılması kaydı ile belediyeye kazandırmıştık. Atakum Belediyesi kendi malına sahip çıkmalıdır. Yasal haklarını kullanmalıdır."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.