SÜPER KUPA FİNAL MAÇI ÖNCESİ ATAÜRK KRİZİ

2022-2023 sezonu Trendyol Süper Lig’in şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali öncesinde ise İstiklal Marşı ve Atatürk krizi yaşandı. Suudi Arabistanlı yetkililer, sözleşmede bulunmasına rağmen maçın öncesinde Atatürk posterine, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartına ve Atatürk tişörtleri ile İstiklal Marşı’nın okunmasına izin vermedi. Bunun üzerine her iki takım da Atatürk posterlerine ve İstiklal Marşı’na izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını federasyona iletti.

"TAVRIMIZ NET"

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise yaşananların ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Deveci X hesabından yaptığı açıklamada; "Armasında Atatürk olan tek profesyonel spor kulübünün şehri olarak; Türkiye'nin Süper Kupa Finali Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Suudi Arabistan Riyad’da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu pankartlara tahammül edemeyenlere göstereceğimiz tavrımız bellidir.

Hiçbir kupa ülkemizin milli değerleri olan Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üstünde değildir. ” ifadelerine yer verdi. 

Samsunspor'da Trabzonspor mesaisi! Samsunspor'da Trabzonspor mesaisi!

NEDİM AYDIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.