Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Meteoroloji arazisinin yanı sıra İncesu'da da aynı yöntemle belediye kasasına girmesi gereken 244 milyon liranın yasal olmasına rağmen hülle yoluyla kendilerine verilmediğini öne sürdü.

HÜLLE YAPTILAR İDDİASI

Deveci, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, ihale ile satışı yapılan Meteoroloji arazisinin Hazine'ye ait olduğunu hatırlatarak, "Burayı önce hülle ile İller Bankası'na devrettiler. Araziyi hazine satmış olsaydı, Atakum Belediyesi'nin kasasına 94 milyon lira para girecekti. Ancak, Atakum Belediyesi'ne sırf bu parayı vermemek için görünmez bir el müdahale etti" dedi.

BU PARA ATAKUM'UN HAKKI

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, aynı şekilde İncesu'da yaklaşık 30 yıldır devam eden davalarda da belediye kasasına girecek yaklaşık 150 milyon liranın aynı yöntem ile engellendiğini gündeme getirdi. Deveci, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

"Meteoroloji'nin olduğu yer son 10-15 yıldır kentin rantına hesap yapanların gündemindeydi. Meteoroloji'nin yerini bağışlayanlar, biz burayı Meteoroloji'ye bağışladık satılamaz diye dava açtılar. Davayı kazandılar. Meteoroloji'nin arsası ikiye bölündü. Bir bölümü Meteoroloji'ye verildi. Diğer bölümü de satışa çıkartıldı. Buranın tapusu hazinenin, satma yetkisi de bu yüzden hazinede. Hazine satmış olsaydı, Atakum Belediyesi satış bedelinin yüzde 30'unu alacaktı. Kanun böyle. Meteoroloji arazisi 330 milyon liraya satıldı, yaklaşık 94 milyon lira Atakum Belediyesi'ne verilmesi gerekiyordu. Atakum Belediyesi'ne sırf bu parayı vermemek için hazine, mülkünü iller Bankası'na devretti hülle yaptılar. İller Bankası da sattı. Atakum Belediyesi'nin kasasına bu para girmedi. Aynı durum İncesu davalarında da yapıldı. 30 yıldır bu davalar devam ediyor. Bir el gitti oraya el uzattı. Bu iki yere görünmez bir el müdahale etti. Atakum'dan o parayı aldı. Meteoroloji arazisinde 94 milyon, İncesu davalarında da 150 milyon lira para gelmedi. Konuyu inceliyoruz, Atakumluların hakkını her koşulda savunacağız."

Ömer Faruk KOCABAŞ-Sedanur AYDIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.