AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezi Mevlana 1, Mevlana 2, Atakent ve Demirkent şubesi öğrencileri ve öğretmenleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hazırladıkları gösteriyle coşku dolu kutladı. Marşlar, dans gösterileri ve koro performanslarıyla bayram sevincini sahnede yaşayan minikler, izleyicilerden bol alkış aldı. Minikleri bayram kutlamasında yalnız bırakmayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de marşlara eşlik ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 

“KADINLAR DÜNYAYA ÖZGÜRLÜK GETİRECEK”

Yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin bir benzeri olmadığını söyleyen Başkan Deveci, “Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Afganistan bir devletti ve Türkiye’ye yardım elini uzatan ilk devletlerden birisiydi. Şimdi orada devlet yok. En önemlisi de kadının adı yok. Afganistan’da kadınlar kendilerine biçilen role razı değiller. Her gün 2-3 kadın öldürülüyor ama buna rağmen direniyorlar. 40 gündür İran’da da kadınlar çocuklarıyla, eşleriyle birlikte İran’ın kara rejimine direniyorlar. Orta Doğu’daki kadınlar dünyaya özgürlük getirecek. Buna inanın ve destek verin” diye konuştu. 

ATAÇOCUK'TA CUMHURİYET COŞKUSU (2)_472x315

“ATATÜRK’ÜN CUMHURİYET’İ AYAKTA”

Başkan Deveci, Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin her şeye rağmen ayakta olduğunu belirterek, “15 yılda kurulanların, 80 yılda tahrip edilmesine rağmen ayakta. İlkeleri yaşıyor. İçerisinde bizim geleneğimiz, kültürümüz ve çağdaş motifler var. Cumhuriyetimizde Kuran dininin sentezi var. Kuran dinini en iyi bilenlerden birisi Mustafa Kemal Atatürk’tü. Kendisi onun değerlerini Cumhuriyet’e yansıttı. İkinci en iyi bilen de Elmalılı Hamdiydi, Kuran’ı da ona tercüme ettirdi. Bizim Cumhuriyetimizde hem laiklik hem de Diyanet İşleri var. Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılı kutlu olsun. Atatürk’ün kurduğu ve bize emanet ettiği bu Cumhuriyet ilelebet, her gün biraz daha gelişerek, güçlenerek, her gün biraz daha dünyaya örnek olarak yaşasın” diye konuştu.

ATAÇOCUK'TA CUMHURİYET COŞKUSU (6)_472x315

ATAÇOCUK'TA CUMHURİYET COŞKUSU (9)_472x315

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.