AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Yusuf Ziya Yılmaz ile Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda, acıların hala yüreklerde olduğunu belirtirken, gösterilen dayanışmanın ise dünyaya örnek olduğunu söyledi.

MESAJ YAYIMLADILAR 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan, 11 ili ve 14 milyon insanı etkileyen, elli binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından bir yıl geçti. Karaaslan mesajında "Ülke olarak bu süreçte zorlu bir imtihan vermiş olsak da devlet-millet dayanışmasıyla en zor günler geride kalmıştır" ifadelerini kullanırken, Yılmaz yüreklerin dağlandığını söyledi. Sandıkçı ise 6 Şubat depremlerinin her türlü doğal afete karşı bilinçli ve hazırlıklı olmamız gerektiği gerçeğini bizlere bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Samsun, Gazze için tek yürek oldu Samsun, Gazze için tek yürek oldu

ŞEHİRLERİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletin tüm kurumlarıyla harekete geçildiğini hatırlatan Karaaslan şunları söyledi: "Deprem bölgesindeki çalışmalar AFAD başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve gönüllüler tarafından gece gündüz aralıksız sürdürülmüştür. Asrın felaketi olarak nitelenen bu depremlerden etkilenen vatandaşlarımız için tüm milletimiz yardım faaliyetlerine katılmış, afet sonrası oluşan ihtiyaçların en kısa sürede giderilmesi, yaraların bir an önce sarılması için seferberlik ruhuyla çalışmalar yapılmıştır. Deprem başta olmak üzere her türlü afete ve riske karşı dirençli şehirler hedefiyle ülkemizi geleceğe hazırlıyoruz. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha rahmetle anarken acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.”

85 MİLYON KENETLENDİK

"Kahramanmaraş depreminde milletçe yüreklerimiz dağlandı" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz da, "Depremde ebediyete irtihal etmiş tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum, yaralanan ve tedavisi devam eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.  85 milyon olarak kenetlendik yaralarımızın sarılması için seferber olduk. Devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde çalışmalarını yürütmektedir. Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.  

YARALARI BİRLİKTE SARDIK 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yürekleri dağladığını kaydeden Başkan Sandıkçı ise, "6 Şubat depremleri, deprem ve her türlü doğal afete karşı bilinçli ve hazırlıklı olmamız gerektiği gerçeğini bizlere bir kez daha gösterdi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem afetinde yaralarımızı hep birlikte sardık. Milletimizin zor günlerde gösterdiği dayanışma tüm dünyaya örnek oldu. Ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen bu acı felakete kaybettiğimiz canlarımızı unutmayacağız. Bu vesileyle, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Cenab-ı Hakk ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” ifadelerine yer verdi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.