Son dakika asgari ücret haberi... 'Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?' soruları gündemden düşmezken milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi Türk-İş'ten son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Atalay, "Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Pazarlık bu sınırdan başlayacak. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı" dedi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, bu toplantıdan önce Başkanlar Kurulu'nu topladı.

Konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katıldığı toplantıda, sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

merkez-bankasindan-para-yenileme-karari-1546417376784

Toplantı sonrası Türk-İş Başkanı Atalay açıklama yapıyor. Atalay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"MASAYA OTURACAĞIMIZ RAKAM AÇLIK SINIRI OLAN 7 BİN 785 TL"

“Biz bugüne kadar asgari ücret konuşmamaya gayret sarf ettik. Asgari ücret komisyonu adil bir komisyon değil. Yüksek hakem kurulu adil değil. Bunlar 12 Eylül’den bize kalan sıkıntılı konular. 15 kişiden oluşuyor. Burada 5 kişiyiz. Razı gelmeyeceğimiz rakamın altına imza atmayız. Bugün masaya oturacağımız rakam açlık sınırı olan 7,785 TL. Bu bizim teklifimiz değildir. Açlık sınırıdır.

para-nedir-1

"ALIM GÜCÜ BAL GİBİ DÜŞTÜ"

Bizden duymadıklarınıza itibar etmeyin. Beraber oturup konuşacağız, uygun olmayan bir rakam olursa katılmayız. Durum bundan ibaret.

Alım gücü bal gibi düştü. Enflasyon da artmasın, asgari ücret de artmasın. Asgari ücrete zamlar konuşulmaya başladığında zamlar devam ediyor. Biz buna dikkat ediyoruz.

enflasyon-artiyor-kagit-para-artiyor-1007717-5-3

SİYASİ PARTİLERİN ASGARİ ÜCRET YORUMU

Bizim dışımızda herkesin bir açıklaması var. Burada açıklaması gereken biziz ama duruyoruz. Onlar da kanaatlerini söylüyor, saygı duyuyorum. Ama söylemek kolay, söylediğini yerine getirmek lazım. TÜRK-İŞ bugüne kadar ne söylediyse ona uygun sözleşme imzalamıştır. 7,785 TL nedir? Bizim resmi maliyet hesabımız. Bizim elimizdeki veri herkesin elinde yok. En iyi biz biliyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.