Türk-İş Sendikası İl Temsilcisi Şaban Çılgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 bin 500 lira olarak açıklanan asgari ücrette rakamı iyi bulduklarını belirtti. Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız ve Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit ise rakamın beklentilerden uzak olduğunu söyledi.

BAŞKANLAR YORUMLADI

Çılgın, "Ara zam iyi bir gelişme oldu" derken, Yıldız, açıklanan rakamın haksızlık olduğunu dile getirdi. Yiğit ise "Enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yeni asgari ücret beklentilerimizi karşılamadı" ifadelerini kullandı. 

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Ara zammın iyi bir gelişme olduğunu ifade eden Türk-İş Sendikası İl Temsilcisi Şaban Çılgın, "Her yıl Aralık ayında yapılıyordu. Ara zam iyi bir gelişme oldu. Alım gücü düştüğü için bir ortak karar verildi. Hayırlı olsun diyoruz. İnşallah küçük ölçekli işletmeler işçi çıkarımına gitmez veya kayıt dışı çalıştırmazlar inşallah" dedi. 

BU RAKAM HAKSIZLIK

Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, 5 bin 500 lira ücretin düşük olduğunu belirterek" Gerçek enflasyonun yüzde 100 oranında yaşandığı bir ülkede bu rakam haksızlıktır. 5 bin 500 lira çok düşük. 8 bin lira civarında olmalıydı. Çalışanlar da bunu bekliyordu" diye konuştu.

 

BEKLENTİDEN UZAK

Yeni asgari ücretin beklentiden uzak olduğunu kaydeden Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit,"Ara zam açıklandı ama beklentilerden uzak bir rakam. Çünkü Türkiye'de enflasyon ve hayat pahalılığı yeni asgari ücret beklentilerimizi karşılamadı. Yaşanan gerçek enflayon çok başka. Asgari ücret Türk-İş'in açıkladığı yoksulluk sınırın altında olmamalıydı. Üstüne çıkmalıydı" ifadelerini kullandı.

Dilber BAHADIR 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN